Natalie Portman maakt statement met haar cape

De Amerikaanse actrice Natalie Portman heeft op de rode loper stil geprotesteerd. Met haar cape kaartte ze het probleem aan dat er tijdens de 92ste Academy Awards te weinig vrouwelijke regisseurs waren genomineerd.

vwh

De zwarte cape van Dior had aan de randen goud geborduurde namen en die waren niet toevallig gekozen. Het zijn de achternamen van vrouwelijke regisseurs Lorene Scafaria (‘Hustlers’), Lulu Wang (‘The Farewell’), Greta Gerwig (‘Little Women’), Marielle Heller (‘A Beautiful Day in the Neighborhood’), Melina Matsoukas (‘Queen & Slim’), Alma Har’el (‘Honey Boy’), Céline Sciamma (‘Portrait of a Lady on Fire’) en Mati Diop (‘Atlantics’). Op Gerwig, vrouw van ‘Marriage Story’-regisseur Noah Baumbach, na was geen van hen genomineerd voor een goudkleurig beeldje.

“Ik wilde de vrouwen erkennen die door de Academy niet werden erkend voor hun ongelooflijke werk dit jaar, op mijn subtiele manier,” vertelde Portman in een reactie aan de L.A. Times. Slechts vijf vrouwen zijn in de geschiedenis van de Oscars genomineerd in de categorie ‘beste regisseur’. Kathryn Bigelow is de enige vrouw die ook een beeldje mee naar huis mocht nemen. Dat gebeurde in 2009 voor ‘The Hurt Locker’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN