© politie antwerpen

Dronken bestuurder richt ravage aan op Bredabaan

Een 21-jarige man uit Essen richtte zondagochtend een ware ravage aan op de Bredabaan in Merksem. Hij verloor de controle over zijn stuur, vernielde een fietsenstalling en ramde ook nog twee geparkeerde wagens.

jtp

Het ongeval gebeurde om 5.20 uur. “De bestuurder van een Seat Leon reed op de Bredabaan in de richting van Brasschaat. In de bocht iets voorbij de Oudebareellei ging de wagen eerst tegen een fietsenstalling aan”, legt Sven Lommaert van de Antwerpse politie uit. “Daarbij werden de stalling en de fietsen die er gestald stonden, volledig vernield.”

Door de botsing week de Seat vervolgens uit naar de trambedding in het midden van de Bredabaan. De bestuurder probeerde bij te sturen, maar knalde tegen twee geparkeerde wagens aan. “Ook die wagens liepen aanzienlijke schade op”, aldus Lommaert.

Als bij wonder kwamen de bestuurder en zijn passagier er met de schrik vanaf en vielen er geen gewonden. De jongeman blies wel positief en zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden. De wagen was klaar voor de schroothoop.

© Politie Antwerpen

© Politie Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio