© Photo News

Alle zondagnamiddagwedstrijden van 1A tot vierde provinciale afgelast

Geen voetbal deze namiddag in Vlaanderen. De dreiging van storm Ciara heeft de Pro League ertoe gedwongen alle wedstrijden van morgen af te gelasten. Standard-Club Brugge, Antwerp-Genk en Waasland-Beveren - KV Kortrijk worden volgende week woensdag en donderdag afgewerkt. Intussen is duidelijk dat alle voor zondagnamiddag voorziene wedstrijden, van 1A tot vierde provinciale, zijn afgelast.

gvdl

De veiligheidsdiensten konden naar eigen zeggen de veiligheid niet garanderen met voorspelde windstoten van meer dan honderd kilometer per uur en de bijhorende code oranje, aangegeven door de overheid. Het hoogtepunt van de storm is voorzien voor de nacht van zondag op maandag.

Al snel kwam het bericht dat de drie voor zondag voorziene wedstrijden niet zouden doorgaan. De nieuwe data werden ook al snel bekend: Standard-Club Brugge, Waasland-Beveren - KV Kortrijk en 1B-match Westerlo)Lokeren spelen op woensdag 12 februari om 20u30, Antwerp-Racing Genk donderdag 13 februari om 20u30.

En er werd in de loop van de ochtend nog verder ingegrepen. Ook in D2 en D3, als in alle Vlaamse provinciale afdelingen werd besloten alle wedstrijden van zondagnamiddag af te gelasten.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws