Motorrijder komt om na crash tegen vrachtwagen op E313

Print
Grobbendonk -

Op de E313 in Grobbendonk is zaterdagochtend iets voor 2 uur een motorrijder om het leven gekomen nadat hij achteraan ingereden was op een kleine vrachtwagen. De 49-jarige man uit Antwerpen was op slag dood.

De motorrijder reed op de snelweg in de richting van Antwerpen toen hij ongeveer een kilometer voor de afrit Herentals-West in Grobbendonk achteraan inreed op een Nederlandse vrachtwagen.

Volgens de bestuurder van die kleine vrachtwagen reed hij zelf op dat moment 90 kilometer per uur op de rechterrijstrook. “Ineens hoorde en voelde ik een enorme klap. Die was zo krachtig dat mijn voertuig zelfs vooruit werd geduwd. Ik heb me aan de kant gezet en ben meteen naar de motorrijder toegelopen. Het was duidelijk dat er geen hulp meer kon baten. De botsing was echt heel hevig.”

De precieze omstandigheden van de aanrijding zijn nog onduidelijk. Een Limburgse automobilist vertelt hoe hij door het slachtoffer voorbij werd gereden. “Ik had mijn cruise control op 120 staan toen ik iets voorbij de afrit Herentals-Industrie door enkele voertuigen en de motor voorbij gereden werd. De motorrijder maakte brede slalombewegingen, alsof hij plezier beleefde aan de rit. Was hij achteraf gezien misschien in slaap aan het dommelen? Ik zou niet kunnen zeggen.”

De snelweg lag bezaaid met brokstukken van de motor, maar het slachtoffer lag nog bovenop zijn tweewieler op de rand van de rechterrijstrook en pechstrook. Die bleven enkele uren afgesloten voor het verkeer, maar de hinder was op dat moment van de nacht beperkt.

Een uur voordien was er elders op de E313 in de Kempen al een zwaar ongeval gebeurd. In de omgeving van Geel-Oost (Laakdal) in de richting van Antwerpen reed een auto achteraan in op een auto die op de pechstrook geparkeerd stond. De klap was heel groot en een aantal mensen moest uit de wrakken bevrijd worden. Drie inzittenden waren er heel erg aan toe, twee anderen liepen lichte verwondingen op. De snelweg bleef er een tijdlang afgesloten.

Motorrijder komt om na crash tegen vrachtwagen op E313
Foto: ho
Motorrijder komt om na crash tegen vrachtwagen op E313
Foto: ho
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio