Een ploeg van de tv-reeks De Rechtbank maakt opnames in de zittingszaal van de correctionele rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

De Rechtbank strijkt neer op de rechtbank

Een ploeg van het tv-programma De Rechtbank van Vier is neergestreken op de correctionele rechtbank in Turnhout. De komende maanden volgen de makers elke vrijdag de zittingen in het kasteel.

bvdl

In de zittingszaal van de correctionele rechtbank in Turnhout was het vrijdagochtend nog drukker dan anders. Een ploeg van zes medewerkers, onder wie drie cameramensen, maakte er beelden van de rechtszaken die die dag op de rol stonden. De gemaakte beelden zijn bestemd voor het bekende realityprogramma De Rechtbank van televisiezender Vier. Voor dat programma volgen de makers het reilen en zeilen van wat er zich zoal afspeelt op de rechtbank. Zo maken ze de komende maanden elke vrijdag beelden van de zaken die dan behandeld worden. De beklaagden kunnen wel vragen om onherkenbaar in beeld te komen en kunnen ook géén toestemming verlenen om te filmen. Om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen, worden er in de zittingszaal enkele microfoons opgesteld. De cameramensen filmen vlak bij het beklaagdenbankje en de tafel van de rechter en het Openbaar Ministerie. Bij het einde van de trap naar de verdieping van het kasteel hangen de makers telkens een papier met de melding dat er opnames plaatsvinden. De rechtszaken die worden opgenomen, worden eind augustus vertoond op Vier. Ze maken deel uit van het tiende seizoen van De Rechtbank. De voorbije jaren maakten de programmamakers al beelden in andere rechtbanken verspreid over heel België.DOEN!