Sterk Beerschot koopt niets met gelijkspel in Roeselare

Behoudt Beerschot zijn leidersplaats? Voorlopig wel, maar de kans lijkt klein dat het na dit weekend nog steeds zo is. Tegen Roeselare konden de nochtans sterke Mannekes noch hun vele kansen efficiënt afwerken, noch hun voorsprong vasthouden. Na een teleurstellende 1-1 wordt het weer met de bibber kijken naar de andere titelkandidaten.

Yannick Lambrecht

LEES OOK: ONS OORDEEL. Dom voorop in de strijd, Losada zag zijn ploeg domineren

Beerschot was een mindere periode – 2 op 12 – zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen en kon vooral nog eens aanknopen met een sterke collectieve prestatie en overwinning tegen Westerlo. Zo moet het nu verder, dacht coach Losada, en dus stuurde hij in Roeselare exact dezelfde elf het veld op. Inclusief Frans, die volledig was hersteld van het kuitletsel dat hij vorige week opliep.

Tissoudali op dreef

Prince Ibara, die net 24 jaar werd, wilde zijn verjaardag wel vieren met een goaltje en had al bijna prijs bij de eerste dot van een kans. Ware het niet dat hij ze in al zijn enthousiasme liet liggen en bovendien buitenspel stond. Hoe dan ook was de toon gezet voor een knap aanvallend Beerschot.

De voornaamste reden dat het zo vlotjes liep op de helft van de tegenstander: Tarik Tissoudali. Simpelweg te snel, te dribbelvaardig, te creatief voor de West-Vlaamse defensie en het was dan ook zowat afwachten tot hij het openingsdoelpunt inleidde of het leer er gewoon zelf in knalde. Pogingen waren er alleszins genoeg: op Biebauw, op een pak verdedigers, in het zijnet… Telkens opnieuw net niet. Ondertussen kwam Roeselare één keer echt in de buurt: Rommens verraste de paars-witte verdediging, maar zelfs één op één was Vanhamel niet te kloppen.

De openingsgoal bleef uit tot één van de vele aanvallen, uitgerekend via de voorgenoemde Ibara en Tissoudali, tot bij Dom geraakte en die met een overhoekse knal de verdiende 0-1 op het scorebord kon zetten. Roeselare ligt de middenvelder klaarblijkelijk wel: zijn enige andere goal van het seizoen was in de vorige ontmoeting… Toen het uiteindelijk wel nog 1-1 werd.

Geen 0-2, wel 1-1

Logischerwijze zouden ze bij Beerschot hetzelfde scenario niet willen herbeleven en ging het dus best zo snel mogelijk op zoek naar de 0-2. Invaller Brogno, moederziel alleen aan de kleine baklijn, leek er vroeg in de tweede helft voor te zorgen, maar met een supersave devieerde Biebauw de bal nog tegen de dwarsligger. Een gemaakte goal, toch niet gemaakt. Nog voor hij de handen uit zijn haren had gehaald was de counter van Roeselare al tot bij Nouri geraakt en die deed de netten wél trillen: 1-1. Kouder wordt een douche niet.

Wat volgde was niets nieuws voor Beerschot: volop op de deur bonken, maar geen sleutel vinden om ze te openen. Oftewel: een hele resem kansen versieren en ze vervolgens niet afwerken. Ook de talloze hoekschoppen leverden voor de zoveelste keer niets op. Een opstootje aan de zijlijn hielp ook al niet: Andzouana kreeg geel voor een ferme uithaal naar Brogno, Roeselarecoach Gamel ging zijn boekje te buiten in al het geharrewar en kreeg een rode kaart onder de neus geduwd. Een treurig moment van opwinding in een wedstrijd die alsmaar meer aan kwaliteit verloor en na een weliswaar spannend eindoffensief geen winnaar meer kreeg. 1-1 was de bittere eindstand, net als de vorige keer tegen Roeselare.

De meegereisde supporters in het volgepakte bezoekersvak van een verder akelig leeg Schiervelde keerden huiswaarts met toch weer een teleurgesteld en ietwat bang gevoel. De kans is zeer reëel dat hun ploeg na dit weekend niet meer aan de leiding staat en met nog maar drie speeldagen te gaan is er simpelweg geen tijd meer voor dit soort resultaten.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws