Eerste beelden van documentaire Martin Margiela vrijgegeven

Maison Margiela is een gevestigde waarde in de modewereld maar over de Belgische stichter Martin Margiela is maar weinig bekend. Maar daar komt binnenkort verandering in. In de documentaire Martin Margiela: in His Own Words krijgen we een beter beeld van de vermaarde modeontwerper. In de trailer kunnen we hem nog niet zien, maar we horen wel zijn stem.

lla, vva

De documentaire wordt geregisseerd door Holzemer – dezelfde man die de documentaire rond Dries Van Noten in beeld bracht. De film toont waar de Belgische ontwerper zijn inspiratie haalde, hoe hij het modehuis eigenhandig uit de grond stampte en hoe hij uitgroeide tot een wereldbekende ontwerper. Ook het abrupte einde van zijn carrière in 2009 en de reden daarachter komt aan bod.

LEES OOK. Is Martin Margiela toch nog niet klaar met de modewereld?

Maar wie hoopte, de eigenzinnige ontwerper in levenden lijve te zien op het scherm, is er (voorlopig) aan voor de moeite. Margiela vertelt zijn verhaal via een voice over, waarbij schetsen en beelden van zijn shows getoond worden. Het zal dan ook niemand verbazen dat de documentaire begint met een duidelijke boodschap van de visionair zelf: ‘Ik hou niet van het idee een beroemdheid te zijn. Anonimiteit is erg belangrijk.’

Wanneer de documentaire te zien zal zijn, is voorlopig niet bekend.

NIET TE MISSEN