Nu al 61 besmettingen met coronavirus op cruiseschip in Japan, gefrustreerde passagiers vast in “drijvende gevangenis”

Het aantal mensen op een cruiseschip voor de kust van Japan dat besmet is met het coronavirus, is vrijdagochtend plots opgelopen tot 41. Dat heeft de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato bekendgemaakt. In totaal zijn nu 61 mensen op het schip besmet.

jvh

De Diamond Princess heeft ongeveer 3.700 mensen aan boord. Eerder kregen al 20 mensen de bevestiging dat ze het coronavirus hadden, zij zijn intussen al overgebracht naar een ziekenhuis in Japan. Vrijdag kwamen daar volgens de Japanse publieke omroep NHK nog eens 21 Japanners, 8 Amerikanen, 5 Australiërs, 5 Canadezen, een Argentijn en een Brit bij. De meeste slachtoffers zijn ouder dan zeventig jaar. De plotse stijging in het aantal bevestigde besmettingen is een gevolg van het feit dat vrijdagochtend alle testresultaten binnenkwamen.

De andere passagiers moeten intussen twee weken in strikte quarantaine blijven op het schip, dat voor anker ligt bij de stad Yokohama: wie een kajuit zonder balkon heeft, mag dagelijks maximaal anderhalf uur met mondmasker op het dek, wie een kajuit met een balkon heeft, mag die zelfs helemaal niet verlaten. Eén passagier noemt het schip dan ook “een drijvende gevangenis”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© AFP

© AFP

Nu in het nieuws