Zes extra laadpalen voor elektrische auto’s op komst

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zes extra laadpalen voor elektrische auto’s op komst

Print
Lier -

Fluvius, de Belgische netbeheerder van elektriciteit, plaatst dit jaar in Lier zes bijkomende laadpalen voor elektrische auto’s.

Waar de nieuwe laadpalen komen, ligt nog niet helemaal vast. Volgende locaties zijn momenteel in onderzoek: Vismarkt, buurtparking Charon, buurtparking Pieter Breughellaan, parking Tramweglei, Hoogveldweg en Eeuwfeestlaan (kruising Guldensporenlaan). Na deze uitbreiding kunnen in Lier in totaal 34 wagens tegelijkertijd worden geladen.

“Nu kun je al op elf locaties een elektrische wagen opladen. Parking Gasthuisvest was vorig jaar op dat vlak de toplocatie, gevolgd door de laadplaatsen op parking Wallenhof en in de Schapenkoppenstraat. Die drie locaties met in totaal zes aansluitingen zijn meteen goed voor bijna 60% van het elektrisch laden in Lier”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

“Locaties om te laden waar voorlopig nog weinig gebruik van wordt gemaakt, zijn: De Laag in Koningshooikt, Rode Kruislaan en Pannenhuisstraat. Die laatste werd wel pas eind november 2019 in gebruik genomen. Er is in elk geval nog voldoende ruimte om bijkomende voertuigen te kunnen laden.”

Wie zelf een 100% elektrische wagen koopt en geen mogelijkheid heeft de wagen thuis op te laden, kan via Fluvius ook een laadpaal in de omgeving aanvragen. Op basis van dat principe werd alvast 1 laadpaal geïnstalleerd in de Pannenhuisstraat.

www.fluvius.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio