Groep ooievaars rust uit op Turnhoutse akker

Print
Turnhout -

“Het zijn er vijftien”, zegt Mieke Leppens. Onze fotograaf Bert telt er twintig. Misschien nog één meer. Maar het gebeurt niet vaak dat er zo veel ooievaars in Turnhout neerstrijken.

Woensdagavond werden er nog zeven gespot in de buurt van Windekind in Vosselaar. Mieke Leppens ontdekte de groep ooievaars in Turnhout toen ze over de Broekzijde naar huis fietste. De ring van Turnhout is maar honderd meter van deze plek verwijderd, maar dat deert de ooievaars blijkbaar niet. Ook Johnny Bastiaensen, voormalig postbode van Oud-Turnhout, heeft de ooievaars opgemerkt. “Ik ben snel naar huis gefietst om mijn fototoestel te halen.”

Johnny is amateurfotograaf. Natuurfotografie is een van zijn favoriete bezigheden. “Ik vind het opvallend dat zoveel mensen voorbijrijden zonder te stoppen”, merkt Mieke op. “De vogels blijven goed zitten, zelfs toen de bewoners van dat huis daarnet over de oprit reden. De laatste keer dat ik ooievaars in de buurt zag, was toen er in het Kijkverdriet in Ravels waren aanbeland. Daar is toen veel aandacht aan geschonken.”

“Morgen worden er veel kindjes geboren in Turnhout en Oud-Turnhout”, zegt Johnny. “Bij ons niet meer”, lacht Mieke.

Groep ooievaars rust uit op Turnhoutse akker
Foto: BERT DE DEKEN
Groep ooievaars rust uit op Turnhoutse akker
Foto: BERT DE DEKEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio