Tommorrowland

© Photo News

Kat Kerkhofs draait gratis op Tomorrowland

Het was een verrassende naam op de affiche, toen Tomorrowland de line-up voor 2020 bekendmaakte. Maar Kat Kerkhofs (31) – alias DJ Kat – komt wel degelijk naar het dancefestival in Boom. Ze komt dj’en in de Rave Cave tijdens het eerste weekend van het festival, op zondag 19 juli. En dat doet ze gratis, blijkt nu.

eadp

“Het merendeel van de acts betalen we, het is dus niet de gangbare manier”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Voor onze eigen podia betalen we altijd. Maar de kleinere podia, die door anderen worden uitgebaat, zoals de Rave Cave door Winterclubbing, krijgen een budget waarmee ze hun programma kunnen invullen. Toen ze Kat vroegen, heeft zij zelf aangegeven dat ze dit optreden graag wil doen. Ze is een grote fan van het festival en doet het gratis. Artiesten vinden het goed op hun cv staan of zien er een netwerkmoment in.”

Ook enkele grote namen die nu op de Mainstage staan, zijn (zo goed als) gratis begonnen. “Charlotte de Witte bijvoorbeeld. Zij draaide gratis op Dreamville (de camping, red.) in 2016, nadat ze een wedstrijd had gewonnen. Omdat ze goed was, vroegen we haar een jaar nadien opnieuw, toen voor op een podium op het eigenlijke festival. Dan hebben we haar wel betaald.”