Tientallen doden door lawines in Turkije, minstens 50 mensen nog onder sneeuw bedolven

Bij de twee lawines in het oosten van Turkije zijn volgens een nieuwe balans zeker 33 mensen omgekomen, sommige berichten spreken ook van veertig. Ook enkele reddingswerkers en burgers die op zoek waren naar slachtoffers van de eerste lawine, overleefden de tweede lawine niet. Volgens gouverneur Mehmet Emin Bilmez werden tientallen mensen gered, maar is het onmogelijk te zeggen hoeveel personen er nog met sneeuw bedolven zijn, maar het zouden er volgens berichten minstens vijftig zijn.

pjv, belga

Zeker vijf mensen kwamen dinsdag om bij de eerste lawine in Bahçesaray, een stad in de Turkse provincie Van. Twee personen zijn nog steeds vermist. De tweede lawine - die tijdens de reddingswerken toesloeg - kostte het leven aan minstens acht gendarmes, drie veiligheidsmensen, een brandweerman en negen burgers.

Volgens de gouverneur is het onmogelijk te zeggen hoeveel mensen zich nog onder de sneeuw bevinden. Maar volgens lokale media zouden meer dan vijftig reddingwerkers en leden van de militaire politie bedolven zijn onder de sneeuw.

Minister van Binnenlandse Zaken Soeleiman Soyloe zegt dat al meer dan dertig mensen zijn gered. Het ministerie van Defensie meldde een reddingsteam van 75 mensen te zullen uitsturen om te helpen. Tientallen vrijwilligers trotseerden de sneeuw en de rukwinden om slachtoffers uit te graven en weg te dragen.

Nu in het nieuws