Tjalk Ortelius. © AG Vespa

Te koop: historische tjalk Ortelius voor 1 euro

De stad Antwerpen zoekt nog steeds een koper voor de historische tjalk Ortelius. Geen van de geïnteresseerden waren bereid om 15.000 euro te betalen. De minimumprijs waarmee kan geboden worden, komt nu op 1 euro.

svw

Ortelius was een vrachtschip, tot het in 1945 eigendom werd van de stad Antwerpen. Het werd vanaf dan ingezet om schoolgaande kinderen te laten kennismaken met de watersport en voer korte rondvaarten op de Schelde alsook langere uitstappen naar Nederland. De Ortelius werd in 2005 uit de vaart genomen en heeft momenteel zijn thuishaven op de Droogdokkensite. Het is beschermd als varend erfgoed.

In februari vorig jaar zocht de stad een koper voor de tjalk. De vraagprijs was 15.000 euro. Er kwam echter slechts één bod van 1 euro. Deze werd afgewezen. Er bleken ook drie geïnteresseerden te zijn, maar zij waren niet bereid om 15.000 euro te betalen. Het schip is in zeer slechte staat. Het verplaatsen van de ‘Ortelius’ uit de Droogdokkensite wordt alleen al geraamd op 10.000 euro.

Het schepencollege stelt nu zijn ambities bij. De minimale biedingsprijs is teruggebracht naar 1 euro. Wie de tjalk wil bemachtigen zal de jury moeten overtuigen met de plannen die hij of zij heeft voor dit historisch schip.

Meer info op AG Vespa

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio