Kapotte wissel moet compleet hersteld worden na ontsporing tram in Mortsel

Een tram van De Lijn ontspoorde woensdagmiddag op een kapotte wissel aan het Gemeenteplein in Mortsel. Daardoor was de dienstregeling van lijnen 7 en 15 in beide richtingen een tijdlang verstoord. De wissel moet compleet vernieuwd worden, wat nog enkele dagen voor hinder zal zorgen.

De tram ontspoorde iets voor 10.30 uur. Een eerste poging om de tram achterwaarts opnieuw in de sporen te krijgen, mislukte. Daarna werd er hydraulisch materiaal bijgehaald om de ontspoorde tram met succes terug in de rails te krijgen. Door de ontsporing was de dienstregeling van tram 7 en 15 in beide richtingen een tijdlang versperd. De Lijn zette pendelbussen in op het traject.

Nu blijkt dat de kapotte wissel die voor de ontsporing van de tram zorgde, volledig vernieuwd moet worden. “Een gewone reparatie volstaat niet”, aldus woordvoerster Karen Van der Sype van De Lijn. “De vernieuwing zal de komende dagen voor enige hinder zorgen voor de reizigers ter hoogte van de Koninklijkelaan. Er wordt geen pendelbus voorzien, reizigers kunnen overstappen op lijn 15.”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio