Nieuwe collectie van Stella McCartney draait rond klimaatcrisis

Foto: Stella McCartney

Mode

Nieuwe collectie van Stella McCartney draait rond klimaatcrisis

Print

Stella McCartney heeft haar nieuwe, duurzame collectie voorgesteld en die speelt dit keer met het thema klimaatcrisis. Ze werkte daarvoor samen met de succesauteur Jonathan Safran Foer.

Stella McCartney is een van de meest geëngageerde modeontwerpers van deze tijd. Niet alleen verwerkt ze in haar creaties geen van dieren afkomstige materialen, ze is bij luxegroep LVMH - waartoe haar label behoort - ook de raadgever rond alles wat duurzaamheid betreft. En dus was het voor haar een logische volgende stap om haar nieuwste collectie rond het thema van de klimaatcrisis op te bouwen.

De collectie kreeg de naam ‘We are the weather’ en draagt daarmee dezelfde titel als het boek uit 2019 van Jonathan Safran Foer waarin hij pleit voor een plantaardig dieet om zo de wereld van de ondergang te redden. Op de kledingstukken verschijnen dan ook zinsnedes uit het boek, zoals ‘We are entirely free to live different’. Er werd daarnaast alleen gebruikgemaakt van organische katoen en linnen en gerecycleerd kasjmier.

De ontwerpster deelde de afgelopen dagen alvast enkele van de campagnebeelden van de capsulecollectie op Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stella McCartney (@stellamccartney) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stella McCartney (@stellamccartney) op

 

NIET TE MISSEN