Man rijdt kind aan, raapt nummerplaat op en slaat op de vlucht

De Grote Baan. Foto: rr

Man rijdt kind aan, raapt nummerplaat op en slaat op de vlucht

Print
Ravels -

De bestuurder van een Nederlandse auto pleegde maandagnamiddag vluchtmisdrijf nadat hij in Ravels een 12-jarig kind op de fiets had aangereden. Na wat speurwerk kon de politie de automobilist thuis inrekenen.

Op het kruispunt van de Grote Baan met de Kanaaldijk in Ravels kwam het maandagmiddag rond 14.50u tot een aanrijding tussen een auto en een 12-jarige fietser. Toen de auto stopte, meende het slachtoffer even dat de bestuurder ter hulp kwam. Maar de automobilist raapte koudweg zijn losgekomen nummerplaat op en ging ervandoor. “Via de ANPR-camera’s zijn we een Nederlands voertuig op het spoor gekomen”, klinkt het bij de zone Kempen Noord-Oost. “Via de Nederlandse collega’s wisten we dat het ging om een 58-jarige man zonder vast adres in Nederland of België. Er was wel een referentieadres in Ravels. Toen onze mensen ter plaatse kwamen, weigerde de man naar buiten te komen. We hebben dan het parket ingeschakeld en zijn de woning binnengedrongen.”

De politie voerde een bloedafname uit omdat er een vermoeden was dat de man onder invloed had gereden, maar de resultaten daarvan waren dinsdagmiddag nog niet bekend. De betrokkene is daarna naar de politie in Turnhout overgebracht. Hij werd dinsdagochtend verhoord en ter beschikking gesteld van het parket. De 12-jarige jongen werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar kwam er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio