Lingeriewinkel La fille d'O verbant paspoppen

Foto: fvv

Mode

Lingeriewinkel La fille d'O verbant paspoppen

Print

Het Gentse lingeriemerk la fille d’O gaat haar winkelpand in de Burgstraat grondig renoveren. Opmerkelijk: in het vernieuwde pand worden paspoppen verbannen. “Het zijn gebrekkige voorstellingen van het menselijk lichaam”, klinkt het.

Het avant-gardistische lingeriemerk La fille d’O gaat zijn Gentse winkel grondig renoveren. Opvallend: in de winkel worden paspoppen, en “andere gebrekkige voorstellingen van het menselijk lichaam” helemaal verbannen. “Het pand wordt herleid tot de essentie van wat we doen: lingerie voor mensen”, zegt ontwerpster Murielle Scherre. “We tonen alleen lingerie, voorts zal er niks uithangen. Bij de dokter hangen ook niet alle mogelijke ziektes uit. Enkel jouw verhaal is relevant voor jou. Vanuit die idee is de winkel geboren.”

Voor de renovatiewerken nam ontwerpster Murielle Scherre architect Jo Taillieu onder de arm. Hij gaf ook al de Antwerpse vestiging een facelift.

Uitverkoop

De werken starten op 15 februari en duren tot 31 maart. Maar eerst volgt een grote uitverkoop. Niet alleen geselecteerde stuks uit de collectie, maar ook persoonlijke kleding van de ontwerpster. “De laatste jaren ben ik niet langer gehecht aan kleding”, aldus Scherre. “Ik draag al langer alleen zwarte kledij maar ook daarin ga ik nog wat snoeien. Ik heb heus geen duizend paar schoenen nodig om mijn geluk te vinden. Bovendien is het fijn dat mijn kleding die me door zoveel verhalen heeft geloodst een nieuw leven krijgt bij andere mensen. Wie weet hoe die hen zal omhullen.”

Op 1 april gaat de vernieuwde winkel weer open. Dan bestaat het avant-gardistische merk 18 jaar. En er staat nog heel wat op stapel: een nieuwe website, een uitbreiding van de matenreeks én een nieuwe collectie met focus op androgyne mensen.

INFO

De uitverkoop loopt nog tot 14 februari. lafilledo.com.

NIET TE MISSEN