Dit zijn de nieuwe deelnemers van ‘Blind Getrouwd’: zes van de acht komen uit provincie Antwerpen

Vijf mannen en drie vrouwen. Dat is de buit van de ‘Blind Getrouwd’-experts uit meer dan 3.000 inschrijvingen. Zij moeten straks vier wetenschappelijk perfecte matches opleveren. Maar of dat ook in de praktijk lukt? De deelname van Christophe en Nick, het eerste homokoppel ooit in het VTM-programma, raakte al bekend. Dit zijn de zes andere kandidaten van het vijfde seizoen van ‘Blind Getrouwd’.

Wout Desmytere en Dennis Van Goethem

Dat Christophe Ramont (38) uit Gent en Nick Laenen (38) uit Antwerpen als eerste Vlaamse homokoppel ooit in het huwelijksbootje stappen in Blind Getrouwd, wisten we al. Nu zijn ook de andere zes kandidaten van het VTM-programma bekend. Een bont allegaartje: de ene is een sportfreak, de andere houdt vooral van koken en één iemand koestert een grote passie voor Harry Potter. De acht deelnemers werden uit meer dan 3.000 inzendingen gekozen door het nieuwe expertenteam van Blind Getrouwd. Deze keer kozen Lotte Vanwezemael, Wim Slabbinck, Filip Geelen, Sarah Hertens en Gert Martin Hald de perfecte matches. Welke vrouw aan welke man gekoppeld wordt, komen we pas later te weten. Hier stellen de zes nieuwe deelnemers zichzelf alvast voor.

LEES OOK: Christophe en Nick eerste homokoppel in ‘Blind Getrouwd’

© Blind Getrouwd

Laura Lieckens (27)

Komt uit Turnhout, interieurarchitecte, anderhalf jaar single

De man van Laura’s dromen staat stevig in het leven, is goedlachs, heeft bij voorkeur een baard en gaat al eens graag naar een voetbalmatch. “In een ideale wereld is hij ook supporter van Standard. Maar daar valt nog over te onderhandelen.” Laura heeft al twee relaties achter de rug, maar is intussen anderhalf jaar single. “Laatst ben ik beginnen beseffen dat ik in mijn vriendengroep de achterblijver aan het worden ben, een beetje het vijfde wiel aan de wagen. Vandaar dat mijn vriendinnen me hebben ingeschreven, ik had er zelf bitter weinig mee te maken. (lacht) Een relatie proberen opbouwen terwijl half Vlaanderen meekijkt, het schrok me wat af. Maar ik heb besloten om er volop voor te gaan.” Waar moet haar aanstaande, naast een baard, zeker over beschikken? “Ik ben een echt familiemens, die band is heel hecht. Ik weet niet of ik samen zou kunnen zijn met iemand die dat niet apprecieert, of met z’n eigen familie niet zo’n band heeft. Dan zou ik me daar slecht over voelen.”

© Blind Getrouwd

Lothar Callaerts (26)

Komt uit Puurs, vertegenwoordiger kledij en schoenen, één jaar single

Als vertegenwoordiger van kledingmerk Fred Perry weet Lothar wat hij moet aantrekken om indruk te maken op het andere geslacht. “Stel je daar vooral niet te veel bij voor. Ik sta niet uren voor de spiegel met het idee: waarmee trek ik de aandacht? Ik doe kleren aan waarin ik me zelf goed voel. Privé en werk wat gescheiden houden, dus.” Lothar heeft nóg een geheim wapen: koken. “Koken is mijn passie, ja. Met eten bezig zijn geeft me rust. Ik zou het enorm gezellig vinden om met mijn toekomstige partner achter de potten en pannen te staan. Samen de keuken induiken en de alledaagse drukte achter ons laten: heerlijk.” Voorts hoopt Lothar op een goedlachse en spontane vrouw. “Iemand met wie ik op dezelfde golflengte zit. Ik ben helemaal klaar om iets van dit avontuur te maken. Druk is er niet, maar ik hoop natuurlijk wel dat er iets moois ontstaat.”

© Blind Getrouwd

Tatiana Rogier (29)

Komt uit Asper (Oost-Vlaanderen), non-foodverantwoordelijke bij Colruyt, anderhalf jaar single

Tatiana, alias Tati, droomt van een man die haar rust kan geven. “Mijn agenda zit overvol. Op mijn werk klop ik lange uren, en erna zet ik vaak een stapje in de wereld. Een wedstrijd van KAA Gent, lekker gaan eten, shoppen met vriendinnen. Ik kan niet stilzitten. Ik zou het fijn vinden dat iemand me af en toe zegt: Tati, vanavond blijven we thuis. Wat niet wil betekent dat we heel de avond in onze zetel moeten blijven zitten. Samen voor de Buffalo’s supporteren is ook gezellig. Ik hoop op een gezonde mix van enthousiasme en rust.” Huisje-tuintje-kindje is voor Tatiana een levensdoel. “Eigenlijk wou ik dat voor mijn dertigste al bereiken, maar daarvoor is het nu te laat. Ik heb goeie hoop in dit experiment. Al een geluk dat mijn vriendin me stiekem heeft ingeschreven. Zelf had ik het nooit aangedurfd. Ik ben nogal een twijfelaar, ik denk over alles veel te veel na. Ideaal dus, dat ik nu de touwtjes niet in handen had.”

© Blind Getrouwd

Jonah Hulselmans (30)

Komt uit Arendonk, IT-consultant, zeven jaar single

“Nee, ik zit niet heel de dag videogames te spelen op zolder en nee, je zal me niet op F.A.C.T.S. zien rondlopen.” Jonah mag dan wel IT’er zijn, hij vergelijkt zich niet met het klassieke beeld van de nerd met de grote bril. “Ik fiets vaak en ik lees al eens een boek. Laat je dus niet afschrikken door mijn beroep.” (lacht) Dat beroep nam de voorbije zeven jaar Jonahs leven in beslag. “Ik ontwerp mobiele applicaties voor bedrijven en soms particulieren. Daar kruipt veel tijd in, waardoor ik nooit actief op zoek ging naar liefde. Ik had een duwtje in de rug nodig om aan het programma mee te doen, maar ik zie het volledig zitten. Ik hoop een vrouw te vinden bij wie ik met een gerust hart thuiskom en alle stress van mijn job achterwege kan laten. En die een goed gevoel humor heeft, want ik lach graag.” Jonah heeft alvast een geheim wapen achter de hand. “Ik speel niet slecht piano. En wat zeggen ze ook weer? Dat vrouwen vallen op muzikanten.” (lacht)

© Blind Getrouwd

Winnie Bogaerts (28)

Komt uit Lier, sitemanager bij Janssen Pharmaceutica, negen maanden single

De toekomstige van Winnie mag op beide oren slapen: er valt straks geen ongemakkelijke stilte aan het altaar. Ze is een flapuit, energiek en impulsief. Ze schreef zich zonder lang nadenken in voor Blind Getrouwd. “Ik dacht: hoe groot is de kans? Groter dan gedacht, dus. (lacht) Ik heb al twee serieuze relaties achter de rug, van 5 en 7 jaar. Misschien was ik telkens nog te jong. Nu voel ik me klaar om me te settelen. Ik zie al mijn vriendinnen samenwonen, trouwen en kindjes krijgen. Dat wil ik ook. Een partner zonder kinderwens zou dus een echte dealbreaker zijn.” Haar droomvent is oprecht, grappig en heeft een nerdy kantje. “Want ik heb dat zeker. Ik speel videospelletjes en boardgames, en ben een grote Harry Potter-fan. Het zou leuk zijn om dat te delen met iemand. Maar ik hou ook van wandelen, duiken, lezen en in de tuin werken. Zolang het ergens klikt, zie ik het zitten. Als koppel plezier maken is voor mij essentieel.”

© Blind Getrouwd

Sonny Wagemans (30)

Komt uit Antwerpen, procesoperator, tweeënhalf jaar single

Zelf de schijnwerpers opzoeken zou Sonny nooit doen. Dus schreven zijn vrienden hem achter zijn rug in voor het experiment. “De aandacht die bij het programma komt kijken, schrikt me een beetje af. Maar wie weet loop ik de vrouw van mijn leven tegen het lijf. Dus wil ik het risico zeker nemen.” Sonny zoekt graag uitdagingen op. Hij klimt, zwemt, speelt basket en doet aan calisthenics, een loodzware vorm van fitness. Zijn ideale vrouw is avontuurlijk, maar vooral iemand met ‘een hoekske af’. “Ik ben snel uitgekeken op té normale mensen. Speciale trekjes en vreemde hobby’s zijn zeker welkom.” Na enkele lange relaties waagde Sonny zich aan Tinder en blind dates. “Maar dat draaide op niets uit. Jammer, want ik hunker naar iemand om mijn leven mee te delen. Ik ben de laatste vrijgezel in mijn vriendengroep, dus mijn maten duimen mee. Mijn ouders ook, al vinden ze het vreemd om hun schoondochter pas tijdens het trouwfeest te ontmoeten. Maar ik kom uit een warm nest, dus ze wordt sowieso met open armen ontvangen.”

‘Blind Getrouwd’ gaat later dit voorjaar van start op VTM.

MEER OVER Blind getrouwd

Nu in het nieuws