In dit sterrenrestaurant komen alleen desserts op tafel
Sommige mensen krijgen liever een extra dessert voorgeschoteld in plaats van een voorgerecht en dan heb je er die het omgekeerd zien. In het sterrenrestaurant CODA in Berlijn komt vooral die eerste categorie aan zijn trekken, want er worden alleen desserts geserveerd.
CODA opende in 2016 in de Berlijnse wijk Neukölln de deuren. Achter de potten staat de bekroonde patissier René Frank en dus hoeft het niet te verbazen dat er alleen desserts worden geserveerd. Natuurlijk niet enkel stukken chocoladetaart of potjes crème brûlée, wel gerechten waarop technieken uit de patisserie werden toegepast.
Zo krijg je er onder meer een plak aubergine voorgeschoteld die eenmaal in de mond openbarst en zoet smaakt. Daarbij wordt nooit gebruikgemaakt van geraffineerde suikers. Frank gaat op zoek naar producten zoals groenten of fruit die de gerechten een zoete toets geven.
In 2019 kreeg CODA een Michelinster. Het was voor het eerst dat een ‘dessertrestaurant’ dat overkwam. “Ons concept is uniek”, vertelt Frank in een interview met Stern. “Het duurde even voordat de gasten begrepen wat we deden.” De Michelingids omschreef het dan weer als “een keuken vol finesse” en “de moeite waard”.
Voor een zevengangenmenu betaal je 138 euro. Wie er later na 22 uur binnen springt, kan opteren voor een beperkter menu met vier gangen. Bij elk gerecht wordt ook een passend drankje geschonken.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hoofdpunten
Minister Somers: “Deze iftar móét doorgaan, een afgelasting onder druk is onaanvaardbaar”
STANDPUNT. LGTBQ+-discussie raakt open zenuw bij vele moslims
ANTWERPEN LIVE. Volg al het nieuws uit Antwerpen hier op de voet
Verslagen reacties op afgelasting van iftar voor lgbtq-moslims in De Roma na bedreigingen: “Zó’n pijnlijke nederlaag”
MEER OVER Eten & Drinken
Een condoom tover je zo om in een beflapje, maar waarvoor gebruik je dat? En hoe?
Van verkoelende spray tot vaginale fillers: menopauzebeauty boomt, maar hebben we het echt nodig?
Fan van belle époque? De inboedel van het iconische hotel Métropole wordt geveild
Zin om een lentejurkje te dragen? Met deze stylingtips lukt het nu al