© RR

Politie pakt verdachten op voor overval op pizzakoerier

Een brutale overval op een pizzakoerier in Mechelen raakte zo’n drie maanden na de feiten opgelost. Dankzij camerabeelden en een gedreven onderzoek van de recherche van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek werd een doorbraak geforceerd. Het parket bevestigt dat twee jonge verdachten werden opgepakt.

Een pizzakoerier werd op 20 november 2019 overvallen op het jaagpad langs de Dijle achter de Thomas More hogeschool. Het slachtoffer werd rond 20.45u tegengehouden door onbekenden en moest zijn geld afgeven. De daders vluchtten nadien weg. De politie startte een onderzoek.

Camerabeelden en verder onderzoek leidden tot de identificatie van twee verdachten. Ze werden allebei verhoord in het politiekantoor. “Het gaat om een 18-jarige en een minderjarige verdachte”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De minderjarige verscheen voor de jeugdrechter en zou de feiten daar hebben toegegeven. “Hij werd aangehouden maar kwam vrij onder voorwaarden. De meerderjarige betwist de feiten en kreeg een enkelband.”

Over de omvang van de buit is niets geweten. De recherche zet het onderzoek verder. De meerderjarige moet zich binnenkort allicht verantwoorden voor de rechter in Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio