© Photo News

Greg Van Avermaet start net als de voorbije drie jaar in Ronde van Valencia: “De etappes zijn niet echt in mijn voordeel”

CCC-speerpunten Greg Van Avermaet en Matteo Trentin beginnen hun seizoen donderdag in de Ronde van Valencia (2.Pro). Voor de intussen 34-jarige Van Avermaet is het al het vierde jaar op rij dat hij opent in Valencia. Ook de dertigjarige Trentin, die nieuw is bij CCC, was de voorbije twee jaar van de partij. Naast Van Avermaet staan met Nathan Van Hooydonck en Serge Pauwels nog twee landgenoten aan de start.

“De Ronde van Valencia is altijd een mooie koers om het seizoen te openen”, legde Van Avermaet uit in een persbericht van zijn ploeg. “Ik ken de regio en de wegen goed en we waren hier al eerder ter plaatse met de ploeg voor een trainingskamp. Vorig jaar kon ik hier een etappe winnen en dan is het altijd leuk om terug te keren. De hele ploeg is opnieuw gemotiveerd om voor de winst te gaan. Het voornaamste doel blijft wel om de vorm te testen na een lange winter.”

“De etappes zijn dit jaar niet echt in mijn voordeel”, vervolgde de olympische kampioen. “Er zijn enkele sprintritten en één heel lastige etappe. Maar we gaan er toch voor. De groep voor de klassiekers kent elkaar intussen heel goed. Enkel Matteo Trentin kwam erbij, een uitstekende renner die onze ploeg veel kan bijbrengen. In Valencia kunnen we elkaar beter leren kennen en zien hoe we het seizoen samen gaan aanpakken.”

Selectie CCC:

Víctor de la Parte (Spa), Alessandro De Marchi (Ita), Serge Pauwels (Bel), Michael Schär (Zwi), Matteo Trentin (Ita), Greg Van Avermaet (Bel), Nathan Van Hooydonck (Bel)

MEER OVER Greg Van Avermaet

Meer sportnieuws