Braziliaanse voetballegende Cafu stelt nieuwste aanwinst Beerschot voor

Print

Felipe Micael Tenorio Menezes. Foto: Beerschot

Op het einde van de wintermercato heeft Beerschot in extremis nog een extra aanvaller gevonden. De 18-jarige Braziliaan Felipe Micael Tenorio Menezes tekende vrijdag op het Kiel een contract voor 2,5 jaar met optie. In een opvallend filmpje werd de transfer aangekondigd door voetballeggende Cafu.

“Je hebt veel kwaliteiten, dat heb je getoond in de Copa Sao Paolo. Je moet doen waar je goed in bent. Scoren.” De Braziliaanse recordinternational Cafu - goed voor twee wereldtitels en 142 interlands voor de Goddelijke Kanaries - die in een opvallend filmpje met veel verwachting de nieuwste speler van Beerschot aankondigt, het moet de supporters doen watertanden.

De 18-jarige Felipe Micael, voluit Felipe Micael Tenorio Menezes, werd door Beerschot weggeplukt bij het Braziliaanse FC Mirassol en tekende op het Kiel een contract voor 2,5 jaar met optie op twee extra seizoenen. “De aanvaller stond ook op het verlanglijstje van een reeks Braziliaanse topclubs zoals Flamengo en Santos”, laat Beerschot weten. De Antwerpse club legde een “aanzienlijke transfersom” neer om de spits toch naar Antwerpen te halen.

Felipe Micael moet op het Kiel voor meer scorend vermogen zorgen. De troepen van Hernan Losada hebben het al een heel seizoen moeilijk om de weg naar doel te vinden. Met twintig doelpunten in 23 wedstrijden voor de U20 van FC Mirassol kon de nieuwste aanvaller vorig seizoen alvast uitstekende statistieken voorleggen. Eind 2019 werd hij met tien doelpunten in zes wedstrijden topschutter in de Copa Sao Paolo, een gerenommeerd beloftentornooi.

Traditieclub

“Ik was uiteraard gecharmeerd door de interesse van die ploegen, maar ik droomde stiekem van Europa, en Beerschot handelde gewoon heel snel”, zegt Felipe Micael in een eerste reactie op de clubsite. “Een traditieclub in volle groei leek me de ideale stap. Bovendien staat de Belgische competitie in Brazilië bekend als een waar talentvolle voetballers kansen krijgen en snel vooruitgang boeken.”

Co-eigenaar Francis Vrancken is opgetogen met de komst van Felipe. “Dat wij erin slagen om het Braziliaans talent uiteindelijk binnen te halen, betekent veel voor onze club. We hebben een aanzienlijke transfersom betaald en willen voort investeren in Zuid-Amerikaans talent”, aldus Vrancken. Technisch coördinator omschrift de nieuwe aanwinst als een “snelle en doelgerichte spits”.

Komt er zo een vervolg aan een rijk Braziliaans verleden bij Beerschot? Met onder anderen Luciano, Victor, Cadu en Ederson Tormena werd in het Olympisch Stadion al vaak de samba gedanst. Is het straks aan Felipe Micael om nog eens voor (Braziliaans) Carnaval op ’t Kiel te zorgen?

Meer voetbalnieuws