© BELGA

Red Panthers halen eerste overwinning binnen tegen Nieuw-Zeeland, ook Red Lions zegevieren

De Belgische hockeyvrouwen hebben zondag hun eerste overwinning in de Hockey Pro League binnengehaald. De Red Panthers (FIH 12) versloegen het Nieuw-Zeelandse team (FIH 6) zaterdag in zijn thuisbasis Auckland met 1-2.

Al in de 2e minuut openden de Belgische speelsters onder coach Niels Thijssen de score: Ambre Ballenghien vond met een backhand de achterkant van het net. Gemma McCaw bracht de Nieuw-Zeelanders aan het begin van het tweede kwart (16’) op gelijke hoogte. Anne-Sophie Weyns maakte voor de Red Panthers uiteindelijk in het laatste kwart (21’) het beslissende doelpunt.

De Red Panthers boekten zo hun eerste overwinning in de Hockey Pro League. Tijdens hun openingswedstrijden, die vorig weekend plaatsvonden in Sydney, speelden ze twee keer gelijk tegen Australië (3-3 en 1-1). Zaterdag verloren ze daarop in de shoot-outs (4-2), zondag pakten ze wel het bonuspunt (1-3).

Ook Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland

De Belgische nationale mannenhockeyploeg (FIH 1) heeft zaterdag in Auckland zijn derde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. Tegen Nieuw-Zeeland, de nummer acht van de wereld, werd het 6-2 (rust: 4-1). Met negen punten na drie wedstrijden komen de Red Lions ook aan de leiding van de Pro League.

De Belgische doelpunten kwamen op naam van Felix Denayer (3. en 5.), Tom Boon (7. sc en 52.), Sébastien Dockier (19.) en Nicolas De Kerpel (40.). Nieuw-Zeeland scoorde twee keer via George Muir (17. en 41. sc).

Zondag staan de Red Lions en Nieuw-Zeeland een tweede keer tegenover elkaar in het North Harbour Hockey Stadium. Nadien trekken ze naar India.

Meer sportnieuws