Na Standard klopt ook AA Gent KV Mechelen op efficiëntie

Print
KV Mechelen heeft niet kunnen stunten tegen AA Gent (0-3). Daarvoor begon de partij met te veel dramatiek. Malinwa kwam al in de openingsminuut 0-1 achter en verloor in dezelfde fase zijn doelman Yannick Thoelen. Aan goede intenties nadien geen gebrek bij Geel-Rood, maar de wisselvalligheid voorin en een vroege tweede treffer na rust deden KV de das om.

De herinneringen aan de bekerwinst van vorig seizoen werden massaal bovengehaald. “De beker is van ons”, scandeerden de supporters, die ook een tifo met de triomfators van de finale ontrolden. Stadionomroeper Bart Cannaerts deed er op subtiele wijze een schepje bovenop: “Tegen wie we vorig jaar de beker pakten, ontgaat me even.”

Tegenslag voor Thoelen

Het lachen zou de Mechelaars snel vergaan. In de openingsminuut nam Bezus de eerste vrijschop voor zijn rekening. De Oekraïner verraste Thoelen met een zwabberbal: 0-1. Voor de Mechelen-goalie was er nog meer onheil. Thoelen kermde het uit van de pijn, tastte naar de knie, en werd op een draagberrie van het veld gedragen. Castro was zijn vervanger, de laatste keer dat de 37-jarige Limburger nog onder de lat stond, dateerde van midden augustus tegen Cercle Brugge.

Na een korte onderbreking brak de topper ook echt los. De thuisploeg was niet van slag en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Engvall trapte op voorzet van Van Cleemput rakelings naast. Enkele minuten later opnieuw commotie. Lustig kopte het leer tegen de hand van Ngadeu. “Penalty” schreeuwde iedereen met een geel-rood hart. Boterberg greep niet in, ook de VAR roerde zich niet.

Vanaf dan was Boterberg, die een bewogen eerste helft beleefde, de gebeten hond bij de thuisfans en spelers van KV. Kaya en Schoofs kregen geel voor protest. Malinwa kwam voor de pauze nog twee keer dicht bij een doelpunt, telkens via Storm. Aan de overzijde kopte Kvilitaia in de handen van Castro.

Snelle 0-2 is een dreun

De troepen van Vrancken konden moed putten uit hun spelniveau, maar kregen meteen een koude douche na rust. Swinkels en Peyre verslikten zich in een voorzet vanaf rechts. David schoot als een duivel uit een doosje om de rebound binnen te duwen. Zoals we ondertussen van hen gewoon zijn, bleven de Kakkers het proberen. Een vrijschop van Schoofs belandde bij Swinkels, die de bal van dichtbij over joeg. Uit frustratie trapte de Nederlander de doelpaal bijna aan flarden.

Hét moment voor Mechelen om opnieuw in de match te komen volgde op het uur. Na een vlijmscherpe counter stond Storm oog in oog met Kaminski. De winger besloot te centraal op de Gentse goalie om de aansluitingstreffer achter zijn naam te zetten. Ook de ingevallen Togui kon de touwen niet laten trillen. Net als twee weken geleden tegen Standard zat het verschil ook nu in de efficiëntie. Aan de overzijde maakte Niangbo er immers nog 0-3 van.

De Buffalo’s voeren de druk op competitieleider Club Brugge op en naderen tot op zes punten. KV Mechelen ziet nummer 6 KRC Genk, dat met 1-0 won van Charleroi, dan weer drie punten uitlopen. Het is nu vooral uitkijken naar wat achtervolgers Zulte Waregem en Anderlecht zondag doen.

Meer voetbalnieuws