Vijf arrestaties in onderzoek naar cannabisplantages in Weelde

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Vijf arrestaties in onderzoek naar cannabisplantages in Weelde

Print
Ravels -

De lokale recherche van de politiezone Kempen N-O heeft woensdag in het kader van een drugsdossier huiszoekingen uitgevoerd op drie plaatsen in Weelde (Ravels). Dat resulteerde in meerdere arrestaties, zo meldt het Antwerpse parket in een persbericht.

Bij een huiszoeking in de Elzenstraat in Weelde werd een plantage van 266 planten aangetroffen. Het ging om jonge planten en vermoed wordt dat er nog geen eerdere oogsten waren geweest. “Op dat adres werden twee Nederlanders van 53 en 62 jaar gearresteerd. De 62-jarige is ambtshalve afgeschreven en stond geseind voor een gevangenisstraf van 40 maanden”, zegt het parket.

Op hetzelfde moment voerde de politie ook huiszoekingen uit in de Koning Albertstraat en de Weeldestraat. Daar werden nog eens drie mensen gearresteerd die mogelijk betrokken waren bij het opzetten of onderhouden van de plantage. Het gaat onder meer een 33-jarige Nederlander.

“Woensdag werden de drie Nederlanders van 33, 53 en 62 voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De 62-jarige werd aangehouden onder elektronisch toezicht, een beslissing die de raadkamer vandaag heeft bevestigd”, aldus het parket. “De twee anderen kregen van de onderzoeksrechter strenge voorwaarden opgelegd. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio