Politie kreeg 23 tips na oproep tot getuigen drugsgeweld

Print
Antwerpen / Deurne / Wilrijk -

De federale politie heeft 23 tips binnengekregen na de Faroek-reportage over verschillende feiten van drugsgeweld. Eind vorig jaar waren er maar liefst negen aanslagen in Antwerpen die gelinkt konden worden aan het drugsmilieu. Eind vorige week ontplofte ook in Deurne een granaat.

Van de man die op 30 november 2019 op de drukke Oudebaan in Wilrijk negen schoten met een machinegeweer loste op een bedrijventerrein, bestaan de duidelijkste beelden. “We gaan ervan uit dat iemand hier iets gezien moet hebben”, aldus Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Uit beelden van een andere camera blijkt dat er liefst 151 auto’s voorbij zijn gereden.”

Op 19 november 2019 opende een onbekende het vuur op een woning op de Herentalsebaan, tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Diezelfde man beschoot even voordien ook een pand in de Van Steenlandstraat. En wellicht sloeg hij tien minuten later ook toe aan een appartement in de Dascottelei. Van dat laatste voorval bestaan geen camerabeelden.

Getuigen kunnen zich nog steeds melden op het telefoonnummer 0800.30.300 of via opsporingen@police.belgium.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio