Politie zoekt via beelden getuigen van Antwerps drugsgeweld

Print
/ Wilrijk / Deurne -

Eind vorige week ontplofte in de Victor De Langhestraat in Deurne een granaat tegen de gevel van een woning. Het was het eerste feit van drugsgeweld in 2020. Eind vorig jaar waren er liefst negen aanslagen in Antwerpen die gelinkt konden worden aan het drugsmilieu. De politie deed in het VTM-opsporingsprogramma Faroek een oproep tot getuigen.

Van het schietincident op de Oudebaan in Wilrijk bestaan de duidelijkste beelden. Twee dagen nadat de woning van een 74-jarige dame op de Oudebaan in Ekeren was beschoten, loste een onbekende negen schoten met een machinegeweer op een bedrijventerrein. De man kwam op 30 november om 21.04u duidelijk in beeld.

(Lees verder onder de video)

“Een stuk handgranaat is bij mijn moeder binnengevlogen” Video: ATV

Daarna liep hij weg richting Oudebaan. “We gaan ervan uit dat iemand hier iets gezien moet hebben. De Oudebaan is een drukke weg”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket aan Faroek op VTM. “Uit beelden van een andere camera blijkt dat er liefst 151 auto’s voorbij zijn gereden. Daarom dat we iedereen oproepen om ons eventuele informatie te bezorgen.”

Politie zoekt via beelden getuigen van Antwerps drugsgeweld
Foto: Faroek

De Wever

Ook van de schietincidenten op 19 november 2019 zijn camerabeelden beschikbaar. Daar sloeg waarschijnlijk één dader toe op drie verschillende plaatsen. Op de Herentalsebaan, tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever (N-VA), opende hij vijfmaal het vuur. Diezelfde dader beschoot even voordien ook een pand in de Van Steenlandstraat. Wellicht sloeg hij tien minuten later ook toe aan een appartement in de Dascottelei. Daar werd ook de gevel beschoten. “Daar hebben we jammer genoeg geen beelden van”, aldus Claessens.

De dader van de eerste twee incidenten verplaatste zich in een grijze Renault Clio waarvan het rechtervoorwiel donkerder is dan de andere wielen. Mogelijk heeft iemand diezelfde wagen in de Dascottelei zien rijden op diezelfde nacht.

“Politie en justitie zetten alles op alles om deze dossiers op te lossen”, zegt Claessens. “We moeten goed beseffen welke impact zulke feiten hebben op het onveiligheidsgevoel in onze samenleving.”

Het Antwerpse parket lanceerde ook een oproep naar buurtbewoners van de Victor De Langhestraat in Deurne. Daar ontplofte afgelopen zaterdag ook een granaat. Iedereen die getuige was, camera- of dashcambeelden uit de buurt heeft, wordt gevraagd zich zeker te melden.

Getuigen kunnen zich melden op het telefoonnummer 0800.30.300 of via opsporingen@police.belgium.be

Bekijk ook:

Schietpartij tegenover woning Bart De Wever

Woning 74-jarige vrouw doorzeefd me kogels “Ons moeke heeft geluk gehad”

Video: ATV

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio