Drie verdachten van gijzeling 27-jarige vrouw blijven aangehouden

Foto: BELGA

Drie verdachten van gijzeling 27-jarige vrouw blijven aangehouden

Print
Antwerpen / Borgerhout / Ekeren / Hoboken -

Drie van de vier mannen die vorige week werden opgepakt voor het gijzelen van een 27-jarige vrouw zijn dinsdag voor de raadkamer verschenen. Hun aanhouding werd bevestigd. De advocaat van de vierde verdachte vroeg en verkreeg ook een week uitstel.

De vriend van het slachtoffer, een 22-jarige boekhouder, had donderdagochtend aangifte gedaan van de gijzeling. Hij vertelde de politie dat verschillende mannen hem woensdagavond in een minibus hadden meegenomen naar een pand, waar hij geslagen en gekneveld werd. Ze eisten dat hij zijn gokschulden betaalde.

Om hun woorden kracht bij te zetten, ontvoerden ze vervolgens zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout. Ze sloten haar op en hielden haar gevangen. De man werd daarna vrijgelaten om het losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en om zijn gokschuld af te betalen.

De man ging echter naar de politie, die de vrouw donderdag kon bevrijden. Ze bleef ongedeerd. Vier mannen werden gearresteerd: een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken. Ze werden door de onderzoeksrechter vrijdag aangehouden.

“Mijn cliënt ontkent zijn betrokkenheid”, zegt advocaat Bart Vanmarcke, die voor de man uit Ekeren optreedt. Voor de 27-jarige verdachte werd een week uitstel verkregen. Hij verschijnt op 4 februari opnieuw voor de raadkamer en blijft zo lang in de cel. Het gerechtelijk onderzoek zal worden voortgezet door de afdeling agressie van de federale gerechtelijke politie Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio