Drie mannen aangehouden in onderzoek naar drugstrafiek in Waaslandhaven

Archiefbeeld. Foto: Jan Van der Perre

Drie mannen aangehouden in onderzoek naar drugstrafiek in Waaslandhaven

Print
Brecht / Beveren-Waas -

Twee mannen uit Brecht en één man uit Haasdonk (Beveren) zijn aangehouden in een onderzoek naar drugstrafiek in de Waaslandhaven. Dat maakte het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag bekend. Er werden ook meerdere huiszoekingen uitgevoerd.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft dinsdag in opdracht van de onderzoeksrechter in Dendermonde meerdere huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar de invoer van grote partijen cocaïne via de Waaslandhaven.

“Daarbij werden drie personen gearresteerd. Twee onder hen, een 56-jarige man uit Haasdonk en een 26-jarige man uit Brecht, zijn ex-werknemers van een haventerminal. De derde verdachte is een 33-jarige man uit Brecht”, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Het gerechtelijk onderzoek naar de drugstrafiek loopt sinds de zomer van 2019. De drie mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de invoer van meer dan 6 ton cocaïne. De onderzoeksrechter in Dendermonde besliste in de loop van dinsdag om het trio aan te houden. Het onderzoek wordt verdergezet.

De FGP Antwerpen en het Oost-Vlaamse parket geven nog mee dat mensen die anoniem informatie willen delen over verdachte omstandigheden in de haven dat steeds kunnen melden via www.onzehavendrugsvrij.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio