Woon- en hotelproject op site oud ziekenhuis in Leopoldstraat loopt vertraging op

Een impressie van het toekomstig project op de Leopoldsite. Foto: Ciril

Woon- en hotelproject op site oud ziekenhuis in Leopoldstraat loopt vertraging op

Print
Mechelen -

De nieuwe ontwikkeling op de site van het voormalig ziekenhuis in de Leopoldstraat in Mechelen loopt trager dan verwacht. Er is een project in voorbereiding voor 96 woongelegenheden en een hotel met honderd kamers.

Normaal moest de sloop van de oude gebouwen – op vier burgerwoningen na – eind vorig jaar al van start gaan. Dit voorjaar wilde projectontwikkelaar Ciril, het vroegere DMI Vastgoed, beginnen met de realisatie van het project op de site van zo’n 10.000 vierkante meter tussen de Leopoldstraat, de Willem Rosierstraat en de Vaartdijk. Die timing haalt de ontwikkelaar dus niet, al loopt bij de stad wel een aanvraag voor een omgevingsvergunning. “We zitten volop in het vergunningstraject. Zolang we daar geen duidelijkheid over hebben, kunnen we geen uitspraken doen over een timing”, reageert Thomas Bijnens van Ciril.

De Mechelse gemeenteraad keurde maandagavond wel de toekomstige wegen goed en het rooi- en innemingsplan voor de bouw. De plannen zijn lichtjes bijgestuurd: de 89 woongelegenheden waar vorig jaar sprake van was, zijn er 96 geworden. Voorts zijn op de site plannen voor een hotel met honderd kamers, 1.500 vierkante meter kantoren en nog eens 540 vierkante meter voor retail en diensten. Centraal komen een buurtpark en een leefstraat. De inrit van de ondergrondse parkeergarage met plek voor 189 wagens is gepland in de Leopoldstraat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio