Stoffelijke resten van vermiste loodgieter Johan Van der Heyden gevonden

Foto: rr

Stoffelijke resten van vermiste loodgieter Johan Van der Heyden gevonden

Print
Lint -

De stoffelijke resten van de vermiste Johan Van der Heyden uit Lint zijn gevonden. Dat laat de Nederlandse politie dinsdag weten. Speurders haalden vorige donderdag een verzwaarde speciekuip met stoffelijke resten uit het water in het Schelde-Rijnkanaal. Uit forensisch onderzoek blijkt het inderdaad om de vermiste loodgieter te gaan.

“Het NFI (het Nederlands Forensisch Instituut, red.) heeft onderzoek gedaan naar de op 23 januari aangetroffen speciekuip met beton. Uit dat onderzoek blijkt dat er stoffelijke resten van Johan van der Heyden in die kuip zitten. Het onderzoek in de zaak gaat door”, zo meldt de Nederlandse politie dinsdag.

De familie van Johan Van der Heyden werd op de hoogte gebracht van de vondst en zijn opgelucht met het nieuws, maar laten verder weten niet te willen reageren in de media.

Wanda

Loodgieter Johan Van der Heyden (56) verdween vorig jaar op zondag 2 juni. Hij vertrok ’s avonds bij zich thuis in Lint met zijn bestelwagen om een dringend klusje uit te voeren bij een klant. Johan reed echter niet naar een klant maar wel naar Wanda V.R. (40), een ex-prostituee in Zoersel waarmee hij een geheime relatie had.

Wat er aan de Wandelweg in Zoersel gebeurd is, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk werd Johan er in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark aan de Westlandse Langeweg in het Nederlandse Steenbergen. Daar werd hij waarschijnlijk vermoord door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (32).

(Lees verder onder de video)

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en het vervolgens verbrand hebben op het woonwagenpark. Buurtbewoners zouden aan de speurders verklaard hebben dat het er enkele dagen naar “gebakken spek” rook in de buurt. Begin oktober 2019 troffen de speurders op het woonwagenpark al bloed aan in een loods. In de riolering werden ook resten gevonden die vermoedelijk van Van der Heyden afkomstig waren.

Speciekuip

Daarna zou S. de stoffelijke resten in een verzwaarde speciekuip met beton in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom, gedumpt hebben. De Nederlandse politie hield daar eerder al een vruchteloze zoektocht. Vorige donderdag was het dus wel raak en werd de speciekuip bovengehaald.

In de zaak zitten nog drie personen vast. Nicky S. en Wanda V.R. zwijgen voorlopig in alle talen over wat er gebeurd is met Johan Van der Heyden. Al legden de twee minderjarige zonen van Wanda in december al gedetailleerde en belastende verklaringen af. Ook een 19-jarige vrouw, de dochter van de ex van S. die op het woonwagenpark woont, zou in december gelijkaardige verklaringen afgelegd hebben.

De zaak wordt in april verder gezet voor de rechtbank in Breda. De aanklaagster liet eerder weten dat het nog een tijd kan duren voor de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, al kan de vondst van het lichaam de zaken nu wel in een stroomversnelling brengen.

Stoffelijke resten van vermiste loodgieter Johan Van der Heyden gevonden
Op donderdag 23 januari werd de speciekuip uit het Schelde-Rijnkanaal gehaald. Foto: rr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio