Politieman moet wegspringen voor vluchtende bromfietser

Foto: Politie Antwerpen

Politieman moet wegspringen voor vluchtende bromfietser

Print
Antwerpen -

Een 26-jarige bromfietser die rondreed zonder nummerplaat heeft geprobeerd op een politieman in te rijden. Dat gebeurde maandagvoormiddag, toen de politie hem in de buurt van de Jan Van Rijswijcklaan wilden controleren. De man werd opgepakt, zijn bromfiets werd in beslag genomen.

“Een patrouille van het wijkteam van de Brederodestraat merkte maandagvoormiddag op de Desguinlei een bromfiets op die rondreed zonder nummerplaat”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. “De ploeg deed teken naar de bestuurder en één van de twee politiemannen stapte uit om over te gaan tot controle. De bestuurder besloot echter te vluchten en reed weg richting de Jan Van Rijswijcklaan.”

De politie probeerde de man de weg te versperren, maar hij maakte rechtsomkeer en vluchtte verder. “Hierbij werden zowel voetgangers, fietsers als andere bestuurders in gevaar gebracht”, meldt de politie. De bromfietser probeerde zelfs in te rijden op de politieman die was uitgestapt voor de controle en de man aanmaande te stoppen. “De politieman moest wegspringen om de aanrijding te vermijden”, klinkt het.

De bromfietser vluchtte verder via het fietspad van de Van Schoonbekestraat. Daar kwam hij ten val omdat de politie het fietspad met hun dienstvoertuig blokkeerde. “De 26-jarige kon alsnog gevat en geboeid worden. De bromfiets werd in beslag genomen.”

Politieman moet wegspringen voor vluchtende bromfietser
Foto: Politie Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio