Verdacht voertuig achtergelaten na achtervolging met hoge snelheid

Themabeeld. Foto: Victoriano Moreno

Verdacht voertuig achtergelaten na achtervolging met hoge snelheid

Print
Deurne -

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een verdacht voertuig achtervolgd in Deurne. Toen ze wilden overgaan tot controle, reed de wagen met Duitse nummerplaat aan hoge snelheid weg. De bestuurder raakte verschillende geparkeerde wagens en de gevel van een huis. Aan de Bosuil sloegen de drie inzittenden op de vlucht.

“Een anonieme patrouille van de mobiele eenheid merkte het verdacht voertuig maandagnacht op in de Frank Craeybeckxlaan in Deurne”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. De politie wou de wagen controleren, maar de bestuurder stoof aan hoge snelheid weg. “Tijdens de achtervolging op de Te Couwelaarlei haalde de bestuurder snelheden boven de 100 kilometer per uur”, vertelt Migom.

Ter hoogte van de Jeroom Beckstraat verloor het vluchtende voertuig de controle in de bocht en raakte hij de gevel van een huis. Omdat de wagen plots tot stilstand kwam, kon de politie een lichte botsing niet meer vermijden. De bestuurder van de verdachte wagen sloeg echter opnieuw op de vlucht en reed aan hoge snelheid in de richting van de Bosuil.

Tijdens de vluchtpoging beschadigde de bestuurder verschillende geparkeerde voertuigen. “Het vluchtende voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een voertuig dat geparkeerd stond in de Bosuil. Voor de politie kon tussenkomen zetten de drie inzittenden het op een lopen in verschillende richtingen. Ze konden te voet ontkomen.”

De politie vond in de wagen wel twee gsm-toestellen en twee bankkaarten die mogelijk gestolen zijn. Het voertuig werd getakeld voor verder onderzoek.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio