Snelheidsduivel gevat na achtervolging, arbeiders op R6 moeten opzijspringen

Op de R6 zijn nog steeds arbeiders aan het werk voor de aanleg van een nieuwe brug en een nieuw kruispunt. Foto: Joris Herregods

Snelheidsduivel gevat na achtervolging, arbeiders op R6 moeten opzijspringen

Print
Putte / Mechelen -

De lokale politie heeft maandag een Roemeense snelheidsduivel gevat die op de gewestweg R6 in Mechelen de agenten van zich af probeerde te schudden. Hij reed op dat moment 190 kilometer per uur.

Een patrouillewagen van de politie kreeg maandag rond 13u een auto met Roemeense nummerplaten in het vizier. “Op het ogenblik dat de verdachte wagen in de richting van de Antwerpsesteenweg begon te rijden, gaf de bestuurder plankgas, waardoor de wielen gingen slippen en het voertuig een zijwaartse beweging maakte. Onze collega’s gingen er meteen achteraan. Ondanks de snelheidsbeperking tot 50 kilometer door werkzaamheden werd het gaspedaal stevig ingedrukt en moesten wegenarbeiders opzij te springen. De chauffeur negeerde alle signalen om trager te rijden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De chauffeur reed op de gewestweg R6 in de richting van Sint-Katelijne-Waver en haalde een snelheid van 190 kilometer per uur. “Onze collega’s slaagden er korte tijd later in het voertuig aan de kant te zetten”, zegt politiewoordvoerder Van de Sande. “De Roemeense bestuurder van 22 jaar uit Putte besefte dat hij te snel had gereden.”

Het parket liet het rijbewijs van de man onmiddellijk intrekken voor vijftien dagen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio