Arbeiders graven ongevaarlijke obus op

De hulpdiensten en DOVO kwamen ter plaatse. Foto: Politie Mechelen-Willebroek

Arbeiders graven ongevaarlijke obus op

Print
Mechelen / Muizen -

In de Struikheidestraat in Muizen (Mechelen) werden maandagmiddag de restanten van een projectiel opgegraven. Politie, brandweer en DOVO kwamen ter plaatse, maar er bleek geen ontploffingsgevaar te zijn omdat het ontstekingsmechanisme ontbrak.

Op een bouwwerf in de Struikheidestraat in Muizen botsten arbeiders maandagmiddag op de restanten van een projectiel, vermoedelijk een obus. “De expert die aanwezig was op de werf had ingeschat dat er geen gevaar dreigde, maar zoals de procedures voorschrijven werden de brandweer en de politie er wel bijgehaald”, legt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek uit. “In afwachting van de komst van ontmijningsdienst DOVO werd de werf tijdelijk afgesloten.”

Ook DOVO oordeelde dat er geen gevaar was. Er moest dan ook niemand geëvacueerd worden. “In het projectiel zat nog een kleine hoeveelheid springstof, maar omdat er geen ontstekingsmechanisme meer aanwezig was, vormde dat geen enkel ontploffingsgevaar”, aldus Van de Sande. “DOVO zorgde voor de volledige opruiming van het projectiel, waarna wij de werf opnieuw konden vrijgeven.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio