Verschillende drugsdealers gevat, ook café verzegeld na drugsverkoop

Foto: Politie Antwerpen

Verschillende drugsdealers gevat, ook café verzegeld na drugsverkoop

Print
Antwerpen / Wilrijk / Deurne -

De Antwerpse politie kon het voorbije weekend vier drugsdealers vatten. Er werd heel wat drugs en cash geld in beslag genomen en meerdere verdachten werden voorgeleid. Een café in de Van de Wervestraat werd verzegeld omdat er drugs werd verkocht.

In Wilrijk werd een 22-jarige dealer in de boeien geslagen. Het drugsondersteuningsteam zag hoe er vanuit een huurwagen vermoedelijk drugs werd verhandeld. Bij controle van verkoper en klant werden hun vermoedens bevestigd. “De verkoper bleek in het bezit van 50 hoeveelheden cocaïne, goed voor 43 gram. Hij had ook 145 euro op zak”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. De 22-jarige man bleek te verblijven in een hotel. Op zijn kamer werd nog eens 1.000 euro in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dealer aan het kerkhof

Het wijkondersteuningsteam regio Oost merkte zaterdag een druggebruiker op in de omgeving van het kerkhof op de Lakborslei. Ze zagen hoe de man contact maakte met een bestuurder van een luxevoertuig met Duitse nummerplaat. “De koper, de verkoper en zijn twee passagiers werden staande gehouden. De dealer had cannabis in zijn onderbroek verstopt en de jonge kerels hadden 3.325 euro cash geld op zak waar ze geen verklaring voor konden geven”, aldus Migom.

Bij een huiszoeking nam de politie 155 gram cannabis en zes gsm’s in beslag. De drie verdachten bleken ook gekend voor eerdere drugsgerelateerde misdrijven. De 20-jarige dealer werd voorgeleid en is aangehouden.

Lees verder onder de foto

Verschillende drugsdealers gevat, ook café verzegeld na drugsverkoop
De dealer handelde in de buurt van het kerkhof in Deurne. Foto: Politie Antwerpen

Een café in de Van de Wervestraat werd verzegeld omdat er drugs werd verkocht. Het wijkondersteuningsteam en het wijkteam van de atheneumbuurt zagen hoe klanten steeds een hand gaven aan de uitbater en het café verlieten zonder iets te drinken. “Met dank aan drugshond Bo worden tijdens de controle van het café drugs gevonden, ondanks de inspanningen van de uitbater om deze te verstoppen”, vertelt de politie.

“Aanvankelijk probeerde de uitbater een huiszoeking in zijn woning te voorkomen door zijn adres te verbergen, maar dankzij een kort onderzoek kon dit toch achterhaald worden. Opnieuw slaagt Bo erin om drugs en een honderden euro’s cash geld te vinden”, klinkt het.

Het café werd verzegeld en de 19-jarige verdachte werd gearresteerd en wordt voorgeleid. In totaal werd 31 gram cannabis, 29 gram hasj, 41 xtc-tabletten en 1.300 euro in beslag genomen.

Lees verder onder de foto

Verschillende drugsdealers gevat, ook café verzegeld na drugsverkoop
De klanten van het café gaven de uitbater een hand, maar dronken niets. Foto: Politie Antwerpen

Ook in de omgeving van de Provinciestraat werd dit weekend een dealer van de straat gehaald. Het wijkondersteuningsteam regio Centrum merkte een voertuig op dat gekend was voor drugsfeiten. “De 47-jarige bestuurder werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 13 verkoopshoeveelheden hasj. In het voertuig werden nog eens 24 dosissen hasj en 84 gram heroïne aangetroffen”, aldus de politie.

De man wordt voorgeleid, zijn auto werd ook in beslag genomen in opdracht van het Antwerpse parket.

Verschillende drugsdealers gevat, ook café verzegeld na drugsverkoop
Foto: Politie Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio