Marc Jacobs / Gucci / Ann Demeulemeester

Gezien op de catwalk: de bolle bob

Begint het te kriebelen om een nieuw kapsel uit te proberen bij je volgende kappersbezoek? De bolle variant van de bob is tegenwoordig prominent op de catwalk - en je kunt zo gedurfd gaan als je wil.

vwh

Het principe van de bolle bob is simpel: je vraagt in het salon naar een korte bob (denk: tot ver boven de kaaklijn) en een bijpassende, volle froufrou. Bij Marc Jacobs pakten ze het heel retro aan met een heel gladde en afgeronde afwerking van de haren, met een knipoog naar de jaren ‘60 en The Beatles.

© Catwalkpictures

Bij het Italiaanse merk Gucci werd een ode gebracht aan het zogenaamde ‘Jommekeskapsel’, smalend ook vaak een ‘bloempotkapsel’ of ‘champignoncoupe’ genoemd. De Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester liet haar modellen met een coupe op de catwalk flaneren met bolle bovenkant en gemillimeterde zijkanten.

Geen dik haar

BV-kapper Jochen Vanhoudt zegt dat deze klassieker soms uit de mode is, maar af en toe een comeback maakt. “Er wordt soms mee gelachen en spottende namen voor de stijl bedacht, maar het is eigenlijk best een kapsel dat bij veel haartypes past”, klinkt het. “Ik zou de stijl echter niet aanraden bij mensen met heel dik haar, omdat het dan echt té bol gaat staan. Bij krullend haar, moet je de golving er wat uit brushen. Dit is een kapsel om strak te dragen. Het komt extra hip over als je ook een geprononceerde kaaklijn hebt.”