30 kilogram vlees van snackbar vernietigd

Volgens onze informatie zou het gaan om een tacorestaurant in de Lange Nieuwstraat. Foto: Google Street View

30 kilogram vlees van snackbar vernietigd

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Bij een controleactie bij twee shishabars en een snackbar stelde de Antwerpse politie afgelopen weekend meerdere inbreuken vast. Er werd zelfs zo’n 30 kilogram vlees vernietigd.

Het vlees werd vernietigd omdat het volgens de Antwerpse politie op een onveilige manier bewaard werd. In de snackbar waren ook studenten zonder contract aan het werk en was één werknemer fout aangemeld. Volgens onze informatie zou het gaan om een tacorestaurant in de Lange Nieuwstraat.

Bij controle in twee shishabars nam de douane 25 kilogram tabak voor waterpijpen in beslag. Daar bleek één werknemer illegaal tewerkgesteld en waren twee andere werknemer fout aangemeld.

“Het KALI-team werd tijdens de actie bijgestaan door het wijkteam, de mobiele eenheid, een drugshond, de douane, het federaal voedselagentschap en de sociale controle”, zo laat de Antwerpse politie weten.

Illegaal in ons land

Ook in Borgerhout controleerde het wijkteam acht handelszaken. “In zes van de acht gecontroleerde zaken werd zwartwerk vastgesteld en bleken drie werknemers zelfs illegaal in ons land”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. “Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De politie maakte ook twee pv’s op omdat er geen verantwoordelijke werd aangetroffen in de gecontroleerde zaken.

In een supermarkt in de stationsomgeving trof het wijkteam een werkneemster aan die illegaal in ons land verbleef. “Ook in een kapperszaak en een eethuis werden illegale werknemers aangetroffen. In een shishabar werden tot slot nog inbreuken tegen het rookverbod vastgesteld”, aldus de politie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio