Computerpanne bij DP World zorgt meteen voor lange files in Waaslandhaven

Een archiefbeeld van de DP World Terminal. Foto: Frederik Beyens

Computerpanne bij DP World zorgt meteen voor lange files in Waaslandhaven

Print
Beveren-Waas / Beveren -

Door een mislukte update maandagnamiddag waren er grote problemen met het computersysteem van containerkaai 1700 van DP World Antwerp. De wegen in de haven op de linkeroever kleurden rood, en dat leverde heel wat gevloek op van transporteurs en truckers. Het IT-systeem werd intussen herstart. Na enkele uren konden de operaties op kaai 1700 worden hernomen.

“Heel Linkeroever geblokkeerd vanaf de Liefkenshoektunnel. #Prullers”, zo ventileerde Chris Delcroix, de baas van DBT Bulkvervoer op Twitter. De aanleiding? Geen truck kon de kaap van DP World binnenrijden.

“We hebben sinds 13.30u een algemeen IT-probleem op kaai 1700, en ook ons Empty Depot (voor stockage van lege containers, red.) is getroffen”, aldus Kris Thieren van DP World Antwerp maandagnamiddag. “We kunnen hacking formeel uitsluiten. Het gaat om een interne systeemupdate die niet goed verlopen is. Er zijn voorlopig geen operaties mogelijk, noch aan land-, noch aan waterzijde. We hebben daardoor onze gate in afgesloten.”

Files

Het probleem had ook gevolgen op de baan. Er stonden lange rijen aan te schuiven. De truckers werden op de hoogte gehouden via de app en via e-mail.

Na ongeveer enkele uren konden de computerproblemen worden opgelost. Intussen is alles weer volledig operationeel. “Door de systeemstoring eerder vandaag lagen de operaties aan land- en waterzijde gedurende een kleine drie uur stil. DP World stelt momenteel alles in het werk om de achterstand in te halen. De achterstand op het vlak van truckbehandeling aan landzijde zal grotendeels tegen het einde van deze shift weggewerkt zijn, rond 21.30u. De nachtshift zal een drukkere start hebben dan gewoonlijk. Morgenochtend zullen er normaal gezien geen gevolgen meer zijn”, meldde DP World in een mededeling.

Het is niet voor het eerst dat er computerproblemen waren op de tweede grootste containerterminal in de Antwerpse haven.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio