Zakkenroller gepakt in Amsterdam met 30 gsm’s in koersbroek na tip uit Antwerpen

In de koersbroek zaten dertig gsm’s verstopt. Rechts: de Canadese punkband Sum 41, tijdens wiens optreden in de Lotto Arena 40 tot 50 mensen melding maakten van verdwenen gsm’s. Foto: Politie Amsterdam, ISOPIX

Zakkenroller gepakt in Amsterdam met 30 gsm’s in koersbroek na tip uit Antwerpen

Print
Antwerpen -

De Nederlandse politie heeft vorige week een 34-jarige Roemeen aangehouden in Amsterdam. De man had dertig smartphones in zijn koersbroek zitten. Hij werd opgepakt na een tip uit België. Bij het concert van Sum 41 in de Lotto Arena waren eerder deze maand veertig tot vijftig telefoons gestolen.

De Canadese punkband Sum 41 houdt een Europese tournee om zijn nieuwe plaat Order In Decline voor te stellen. Op 14 januari stonden ze in de Lotto Arena in Antwerpen. “Daar kregen wij van de uitbater te horen dat zeker veertig tot vijftig mensen melding hadden gemaakt dat hun gsm gestolen was”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. Die informatie werd gedeeld met het Europese netwerk dat deze problematiek bestrijdt.

Het valt namelijk voor dat dievenbendes sommige bands volgen gedurende een tournee, om op meerdere plaatsen hun slag te slaan. De Nederlandse politie zette als gevolg van die informatie extra politie in, omdat Sum 41 vorige week dinsdag optrad in de concertzaal AFAS Live in Amsterdam.

“Al snel tijdens het concert bleek dat er meerdere mensen hun telefoon misten”, vertelt Jelmer Geerds van de Nederlandse politie. “Sommige slachtoffers konden daarbij ook een signalement geven. Daarop werden, in samenwerking met de beveiliging, uitgangen afgesloten. We zijn op zoek gegaan naar iemand die voldeed aan het signalement. Die hebben we uiteindelijk ook gespot”, klinkt het.

Strakke koersbroek

De gestolen toestellen werden “op een heel bijzonder manier” aangetroffen bij de man, een 34-jarige Roemeen. Hij droeg onder zijn kleding een heel strakke koersbroek. Daar bleek hij 30 telefoons in te hebben verstopt. De man werd aangehouden en werd ook al voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Later deze week komt hij voor de rechter, tot die tijd zit hij vast.

Volgens de Nederlandse politie gebeuren telefoondiefstallen tijdens concerten van punkbands wel vaker. “Daar wordt veel gesprongen. Het lichamelijk contact daarbij zorgt ervoor dat zakkenrollers soms hun kans grijpen”, aldus Geerds nog. De politie waarschuwt concertgangers dan ook om extra goed op waardevolle bezittingen te letten.

Maar één aangifte

Of de man ook in Antwerpen smartphones heeft gestolen, is niet duidelijk. De Antwerpse politie benadrukt daarom dat iedereen die slachtoffer werd van gsm-diefstal tijdens het concert, daarvan ook aangifte moet doen. “Ondanks het feit dat er veertig tot vijftig meldingen van diefstal waren, kregen wij tot dusver nog maar één formele aangifte van zo’n diefstal”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

“Daarom is het moeilijk om de diefstallen in kaart te brengen en de man van Amsterdam te linken aan de diefstallen tijdens het optreden in Antwerpen. Daarom roepen we iedereen op om zeker aangifte te doen bij de politie als uw gsm gestolen werd tijdens het optreden van Sum 41.”

Zakkenroller gepakt in Amsterdam met 30 gsm’s in koersbroek na tip uit Antwerpen
In deze koersbroek trof de Nederlandse politie dertig gsm’s aan. Foto: Politie Amsterdam
Zakkenroller gepakt in Amsterdam met 30 gsm’s in koersbroek na tip uit Antwerpen
De buit van de betrapte Roemeen. Foto: Politie Amsterdam

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws