Vijf jaar cel gevorderd tegen sjoemelende Apcoa-directeur die jarenlang parkeergeld verduisterde

Technisch directeur Patrick R. stal jarenlang miljoenen euro kleingeld uit parkeerautomaten van Apcoa. Foto: rr

Vijf jaar cel gevorderd tegen sjoemelende Apcoa-directeur die jarenlang parkeergeld verduisterde

Print
Antwerpen -

Het Openbaar Ministerie heeft 5 jaar celstraf geëist tegen Patrick R., de voormalig technisch directeur van parkeerbedrijf Apcoa, wegens grootschalige huisdiefstal en witwassen. R. slaagde er op tien jaar tijd in om 4,5 miljoen euro aan parkeergelden te ontvreemden van zijn werkgever. Tegen zijn echtgenote, die een leven in grote luxe leidde, vorderde het openbaar ministerie 18 maanden gevangenisstraf.

Patrick R. hanteerde een eenvoudig systeem om het geld te verduisteren. Als directeur van de technische dienst vroeg hij zijn personeel geregeld geldladen apart te houden voor zogenaamde steekproefcontroles. De inhoud bracht hij echter naar twee bankkantoren waar hij het op zijn persoonlijke rekeningen liet storten.

Om de bank geen argwaan te doen koesteren over de herkomst van de centen stelde R. twee valse contracten tussen zijn werknemer en zichzelf op. Een over een zogenaamde onderhandse lening van 255.000 euro, een tweede over het feit dat R. recht zou hebben op 7% van de winst van bepaalde inkomsten van Apcoa. Apcoa was de fraude zelf op het spoor gekomen en legde in juni 2016 klacht neer tegen de technisch directeur.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio