Man vraagt uitstel voor ademtest, gaat lopen, maar laat dan identiteitskaart achter

Foto: Gil Plaquet

Man vraagt uitstel voor ademtest, gaat lopen, maar laat dan identiteitskaart achter

Print
Mechelen -

De politie heeft tijdens de weekendcontroles 49 bestuurders die te veel gedronken hadden of onder invloed van drugs waren, uit het verkeer geplukt. Ze nam ook een fles lachgas in beslag en trok veertien rijbewijzen onmiddellijk voor vijftien dagen in.

Bij een van de bestuurders ging dat zelfs heel gemakkelijk. Bij de controle aan de Zandpoortvest vroeg de man vijftien minuten uitstel om te blazen, wat wettelijk mag. “Maar de man spurtte weg en kon niet meer aangetroffen worden. Slim was dat niet, want hij maakte zich uit de voeten nadat hij ons zijn identiteitskaart, rijbewijs en de boordpapieren van zijn voertuig had overhandigd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken wegens het weigeren van een ademtest. Hij valt ook in herhaling. In mei 2015 werd hij al eens geverbaliseerd voor rijden onder invloed van drugs.

Een andere chauffeur veroorzaakte op de Mechelsesteenweg in Blaasveld (Willebroek) een ongeval toen hij tegen twee geparkeerde auto’s reed. De man was zichtbaar onder invloed van drugs, maar een ademtest zag hij niet zitten. Ook in het ziekenhuis weigerde hij, op vraag van een opgeroepen dokter, een bloedproef. De chauffeur had zelfs geen rijbewijs op zak.

Hardleers

De politie plukte ook een dronken bestuurster uit het verkeer geplukt bij het Rode Kruisplein in Mechelen. De dame had maar liefst 2 promille alcohol in haar bloed.

De vrouw was niet aan haar proefstuk. In oktober 2017 veroorzaakte ze in dronken toestand bijna een ongeval en vier weken later, toen ze weer te diep in het glas had gekeken, gaf ze aanleiding tot een ongeval met blikschade.

Een andere bestuurder, die ook zijn rijbewijs moest inleveren, was duidelijk onder invloed van cocaïne, maar ontkende te hebben gebruikt. Hij gaf wel toe een week geleden tijdens één nacht maar liefst acht lijntjes coke te hebben gesnoven.

Negentien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor zes uur. Zestien chauffeurs kregen een rijverbod van drie uur.

Tijdens de alcoholactie voerde de politie ook uitgebreide controles van personen en voertuigen uit. Hierbij nam ze onder meer een grote fles lachgas in beslag.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio