Legendarische basketbalspeler Kobe Bryant (41) sterft in helikoptercrash, ook dochter overleden

Print

Beeld site helikoptercrash Video: Reuters

Voormalig topbasketballer Kobe Bryant is zondag overleden in een helikoptercrash. Dat is bevestigd door diverse Amerikaanse media. Bij het ongeval zijn ook alle inzittenden, waaronder één van de dochters van Bryant, overleden. Bryant werd 41 jaar oud.

Basketballegende Kobe Bryant is zondag bij een helikoptercrash om het leven gekomen. Dat meldt het Amerikaanse tabloid TMZ. De helikopter waar hij met minstens vier anderen in zat stortte neer en vatte vuur in in Calabasas in Los Angeles. De crash gebeurde iets voor 10 uur lokale tijd (20 uur Belgische tijd). Door de crash ontstond er ook een kleine bosbrand die het voor de hulpdiensten moeilijk maakte tot bij het wrak te komen. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Bryant zat met minstens vier anderen in een privéhelikopter. Niemand aan boord zou de crash overleefd hebben. Zijn vrouw Vanessa zou niet aan boord zijn geweest. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

De 41-jarige Bryant is één van de meest succesvolle spelers in de NBA-geschiedenis. Met de Los Angeles Lakers werd hij vijf keer kampioen (2000, 2001, 2002; 2009, 2010). In 2016 zette hij een punt achter zijn carrière.

De helikopter waar Bryant met minstens vier anderen in zat, zou onderweg geweest zijn naar de Mamba Academy voor een basketbaltraining. Het toestel vatte vuur in in Calabasas in Los Angeles. Getuigen zagen hoe de helikopter in moeilijkheden verkeerde en uiteindelijk neerstortte rond 10 uur lokale tijd (20 uur Belgische tijd). Door de crash ontstond er ook een kleine bosbrand die het voor de hulpdiensten moeilijk maakte tot bij het wrak te komen. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Bryant zat met minstens vier anderen in de privéhelikopter. De identiteit van de andere inzittenden is voorlopig onbekend. Volgens TMZ was de 13-jarige Gianna Maria, de op één na oudste dochter van Bryant en zijn vrouw Vanessa, ook aan boord van de helikopter. De lokale brandweer bevestigde dat niemand van de inzittenden de crash overleefd heeft.

ABC News schreef eerder op de avond dat de vier dochters van Bryant allemaal aan boord zouden geweest zijn, maar dat gerucht bleek niet te kloppen. Enkel Gianna Maria, de op één na oudste dochter van Bryant, was aan boord. De oorzaak van het ongeluk is voorlopig nog niet gekend.

De 41-jarige Bryant was één van de meest succesvolle spelers in de NBA-geschiedenis. Hij begon zijn carrière in 1996 bij de Los Angeles Lakers en zou daar ook blijven tot zijn afscheid in 2016. Met de Lakers werd hij vijf keer kampioen (2000, 2001, 2002, 2009, 2010). In 2008 en 2012 werd hij olympisch kampioen en in 2008 werd hij verkozen tot Most Valuable Player of the Year (beste speler van het jaar, nvdr.).

Bryant deelde enkele uren voor zijn dood op Twitter nog felicitaties uit aan LeBron James, die dit weekend Bryant passeerde op de lijst van topscorers aller tijden in de NBA.

Het nieuws is in de internationale sportwereld en ver daarbuiten uiteraard ingeslagen als een bom. Eric Garcetti, de burgemeester van Los Angeles, omschrijft Bryant in een statement als “een reus die inspireerde, verbaasde en mensen overal in vervoering bracht met zijn talent op het terrein. Zijn intellect en nederigheid als vader, echtgenoot, creatief genie en ambassadeur voor het spel waar hij van hield, sloegen ons met verstomming. Hij zal voor altijd voortleven in het hart van Los Angeles.”

De brandweer van Los Angeles zal om 14 uur lokale tijd (middernacht Belgische tijd) een persconferentie houden. Daarin zullen meer details vrijgegeven worden over het ongeluk.

Legendarische basketbalspeler Kobe Bryant (41) sterft in helikoptercrash, ook dochter overleden
Foto: REUTERS

Meer sportnieuws