Tweede opeenvolgende bekerfinale voor Telenet Giants Antwerp

Dave Dudzinski tijdens de heenmatch. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tweede opeenvolgende bekerfinale voor Telenet Giants Antwerp

Print

Telenet Giants Antwerp plaatste zich door de grote poort voor de finale van de Beker van België. Na de 84-62 winst vrijdag in de Lotto Arena wonnen de Giants ook de return van de halve finale versus Limburg United en met 61-70 in Hasselt. Meteen goed voor een tweede opeenvolgende bekerfinale.

Vorig seizoen wonnen de Giants de finale van Oostende. Het is voor de havenploeg maar liefst de zevende finale in 20 jaar. Tegenstander op zondag 8 maart in Vorst Nationaal is Charleroi. De Spirous schakelden in de andere halve finale Okapi Aalstar uit. “Een overtuigende kwalificatie en vooral de bevestiging dat onze vormcurve in stijgende lijn is,” zei kapitein Dave Dudzinski.

De Amerikaanse power forward maakte vorig seizoen ook deel uit van de selectie van Telenet Giants Antwerp die de Beker van België veroverde en vooral Europees indruk maakte met een derde plaats en bronzen medaille in de Champions League. Na de leegloop van de succesploeg was Dudzinski met Hans Vanwijn, Dennis Donkor, de jonge Vrenz Bleijenbergh en de momenteel geblesseerde Vic Sanders een van de weinige spelers die in Antwerpen bleven.

Leegloop na successeizoen

Ook Christophe Beghin (40) bleef in de Metropool en evolueerde van assistent-coach onder Roel Moors naar head-coach. Met een nieuwe assistent Randy Oveneke en sportief manager Guy Muya werden snel de fundamenten gelegd die resoluut succes opleveren. “De vorige campagne was na twee jaar bouwen een droom. Maar, dat we met deze jonge groep opnieuw in de finale van de Belgische Cup staan geeft me nog meer voldoening. Ik vertelde je in oktober dat er nog veel groeimarge is. Wel, stilaan maar zeker kan je zien wat we in onze mars hebben. En dan recupereren we volgende maand ook nog Vic Sanders,” straalde Dave Dudzinksi na de winst en kwalificatie versus Limburg United.

“We waren twee wedstrijden vooral in defense baas van Limburg United. Vrijdag incasseren we tegen deze offensieve sterke opponent 62 punten en in de return slechts 61 punten. Ook offensief liep het vlot en dat maakte dat in de terugwedstrijd de kwalificatie nooit in gevaar kwam. De finale? Ik heb zoveel leuke herinneringen aan Vorst Nationaal en dus aan vorig jaar. Met respect voor onze opponent, maar ik wil die Cup opnieuw in de hoogte steken en naar Antwerpen brengen,” aldus nog Dave Dudzinski.

Bevestiging

Christophe Beghin kent als coach van Telenet Giants Antwerp tevens een knap debuut op het hoogste schavot. De record internationaal van de Belgian Lions blijft ondanks alle lof zoals steeds uiterst bescheiden. “Mijn selectie werkt enorm hard en dat dat zich omzet in resultaten in de competitie en in de Beker van België is schitterend. Ik weet als geen ander dat je moet blijven bevestigen. Onze selectie is jong, ietwat fragiel maar vooral leergierig. Een stek in de finale is mooi en het zou vooral voor onze fans prachtig zijn moesten we op 8 maart de tweede opeenvolgende keer de Belgische Cup winnen. Voetjes op de grond en we zien wel waar we uitkomen,” gaf hij nog mee.

In de return van de halve finale was Telenet Giants Antwerp vooral collectief ijzersterk. De tien spelers kwamen allemaal tot scoren en dat resulteerde na 12-23, 29-43 en 45-57 dan ook in een 61-70 overwinning. De team waardering van 55-80 zette de Antwerpse dominantie duidelijk in de verf. Telenet Giants Antwerp kwalificeerde zich ook met vijf opeenvolgende overwinningen voor de finale van de Beker van België. Dat maakt dat de selectie van coach Christophe Beghin vandaag (maandag) met een lekker gevoel het vliegtuig opstapt richting het Franse Pau waar dinsdag een nieuwe opdracht in de Champions League wacht.

Limburg United-Telenet Giants Antwerp 61-70

Limburg United: Brown 6, Chatman 0, Jenkins 16, Wilson-Frame 6, Mukubu 6, Dammen 0, Depuydt 3, Dedroog 12, Gibbs 0, Kuta 6, Wangmene 6

Telenet Giants Antwerp: Branch 13, Klassen 9, Donkor 4, Vanwijn 9, Bleijenbergh 4 , Rogiers 5, Kesteloot 6, Dudzinski 11, Fall Faye 11, Rupnik 3

Kwarts: 12-23, 17-20, 16-14, 16-13

Meer basketbal