Zonder discussie deze keer: Mbokani redt de Great Old vanop de stip

Royal Antwerp FC blijft ook na elf competitiewedstrijden ongeslagen op de Bosuil. Zulte Waregem was nochtans een taaie klant en klom al in het openingskwartier op voorsprong. Maar ach, daar maken ze zich in Deurne-Noord al lang geen zorgen meer over. Onder leiding van een denderende rechterflank Buta-Benson ging RAFC op en over Essevee, met Mbokani alwéér als matchwinnaar.

Diederik Geypen

LEES OOK. ONS OORDEEL. Buta scoort, Mbokani alweer matchwinnaar

Vijf nieuwe namen kleurden de basisformatie ten opzichte van afgelopen donderdag. Seck verving de zieke Arslanagic, Defour de geschorste Haroun. Hoedt en Buta verlieten dan weer hun strafbankje, en ook Benson kwam erin. De vleugelaanvaller zorgde na drie minuten voor het eerste gevaar. Een voorproefje van wat hij nadien nog allemaal liet zien.

Benson met bravoure

Benson kende namelijk een begenadigde dag. De Antwerpse recordaankoop bracht variatie in zijn spel. Hij trok niet steevast, zoals we van hem gewoon zijn, naar binnen om met zijn linker uit te halen, maar passeerde zijn man ook over rechts. Na diens vooractie had Rodrigues áltijd voor de 1-0 moeten zorgen. De Portugees ging zijn kans met buitenkant rechts, en besefte haast meteen dat zijn linkervoet een betere optie was geweest.

Dan toonde Zulte Waregem zich een pak efficiënter. Na balverlies van Refaelov dook Sissako de zestien binnen. Bruno werkte met een plaatsbal in de hoek propertjes af: 0-1 na een klein kwartier. Bölöni maakte van de Waregemse viering gebruik om De Sart bij te sturen. Voor de seizoensrevelatie van de Great Old was het even zoeken met Defour in plaats van Haroun aan zijn zijde. Ondertussen rolde ook een warm applaus voor Miguel Van Damme, die met rugnummer 16 keept, van de tribunes. De Cercle Brugge-doelman voert opnieuw een strijd tegen leukemie.

Portugal boven

Na de knappe steunbetuiging nam de thuisploeg het heft resoluut in handen. De Laet verstuurde een bal met de buitenkant van zijn rechter richting Mbokani, maar diens vizier stond dan nog niet op scherp. Buta haalde wel de killer in zichzelf naar boven. Op assist van Rodrigues duwde de rechtsachter de 1-1 in de benedenhoek. Een gelijkmaker van Portugese makelij. Antwerp scoorde voor rust nog een tweede keer. De 2-1 van Refaelov ging wegens voorafgaand buitenspel niet door.

De Israëliër had halverwege de eerste helft zijn oranje schoenen ingeruild voor een geel exemplaar, maar hoefde na rust niet meer terug te komen. Miyoshi vierde na twee maanden zijn rentree. Vinnig als vanouds dook de kleine Japanner in elke ruimte. Ook Essevee bleef goed meedoen. Invaller Larin troefde Seck af. Bolat pareerde knap met de voet.

Hoofdrol voor Buta

In het slotkwartier kreeg RAFC loon naar werken. Buta dook de zestien in, Bjordal tackelde hem neer. Duidelijker kan een strafschop niet zijn. Geen discussie deze keer over wie zijn kans mocht gaan. Mbokani zette zich achter de bal en trapte los door het midden binnen. De zege kwam nadien niet meer in gevaar. Mbokani en Gano lieten nog mogelijkheden op een derde treffer liggen. Antwerp blijft zo samen met AA Gent tweede in de stand en is nog steeds ongeslagen op de Bosuil. Elf keer in de competitie, drie keer in de beker. Straffe cijfers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws