Herspelen bij mist? Dit zijn de precedenten

Foto: Photo News

Herspelen bij mist? Dit zijn de precedenten

Print

Charleroi - KV Mechelen werd zaterdagavond na 36 minuten bij een 1-0 tussenstand definitief gestaakt door een hardnekkig mistgordijn. Volgens het bondsreglement moet de match ‘ab initio’ oftewel vanaf het begin worden herspeeld. Charleroi is van plan om zich hiertegen te verzetten maar twee recente precedenten lijken de Karolo’s ongelijk te geven.

Op zaterdag 30 oktober 2016 werd Torhout - Gullegem in de tweede amateurklasse pas na dik 70 minuten definitief stopgezet door de mist. Belangrijk voor KV Mechelen: de tussenstand was toen 0-1 voor de bezoekers en driekwart van de wedstrijd was al gespeeld. Toch werd de wedstrijd op 23 november vanaf het begin herspeeld en werd het scorebord teruggedraaid naar 0-0. In de herkansing sleepte Torhout alsnog een puntje uit de brand: de wedstrijd eindigde op 1-1.

Een jaar later, in december 2017, maakte een dik mistgordijn een vroegtijdig einde aan La Louvière-Centre - RWDM in de Franstalige tweede amateurklasse. Na veertig minuten stond het toen nog 0-0. De wedstrijd werd één maand later herspeeld. Vanaf het begin, zoals het reglement voorschrijft.

Meer voetbalnieuws