Westerlo laat eerste plaats liggen

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Westerlo laat eerste plaats liggen

Print

Westerlo is er niet in geslaagd om alleen leider te worden in 1B. De Kemphanen waren Roeselare 90 minuten lang de baas, maar kwamen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Een gemiste kans.

Mist of geen mist, in de eerste helft tussen Westerlo en Roeselare viel er zaterdagavond sowieso weinig te zien. Een mistroostige wedstrijd, zeg maar. De West-Vlamingen begonnen er in ’t Kuipje aan met een goede organisatie en probeerden op de tegenaanval een prikje uit te delen. Zonder veel succes. Een kopbal van Naessens en een onbesuisd schot van Tulio misten het kader, de poging van Camargo belandde in het zijnet.

Westerlo monopoliseerde de bal en probeerde geduldig op te bouwen. Alleen gebeurde dat véél te geduldig, te traag en te stereotiep. De spelers van Roeselare kregen alle tijd om mee te kantelen en de Kemphanen op te vangen. De opeenstapeling van slordigheden maakten het er niet beter op.

Tot overmaat van ramp kreeg Brüls zijn motor niet aan de praat. De Duitstalige Belg beziT de kwaliteit om met één goede actie, met één flits de wedstrijd te doen kantelen, maar die goede vorm de eerste 45 minuten onzichtbaar. Zeg maar - hier komt ie - vermist. Tot zes keer toe leed de Westelse spelmaker voor rust balverlies. In de slotfase van de eerste helft zorgde hij nog wel voor het enige schot tussen de palen. In zijn lage schuiver zat er echter niets dat Biebauw kon verontrusten.

Een gelijkaardig spelbeeld na de rust: Roeselare in een afwachtende houding en Westerlo met het initiatief. Al krikte de thuisploeg het niveau wel wat op en creëerde het nu wél doelgevaar. Buyl - die een mislukt schot van Remmer naast schoof - en Keita - schot uit de tweede lijn - losten de eerste waarschuwingsschoten. Brüls, die net als de ploeg een hoger niveau bereikte, haalde bijna de trekker over, maar zag zijn schot door een uitstekende parade van Biebauw nog uit het hoekje gekeerd.

Op een moment dat Westerlo de wedstrijd helemaal in handen had, gebeurde het ondenkbare. De eerste keer dat de bezoekers na de pauze vanuit de mist voor Özer opdoemden, was het prijs. Andzouana plaatste het leer perfect buiten bereik van de Turkse doelman: 0-1. Westerlo was niet van slag en reageerde meteen. In een warrige fase voor het doel van Biebauw hield Dewaele het vizier op scherp. Met zijn vierde treffer van het seizoen bracht de verdediger de Kemphanen terug op gelijke hoogte.

Bob Peeters gooide in het slot met Ghandri nog een extra toren in in de strijd, maar het slotoffensief leverde Westerlo niets meer op. Een gemiste kans. In de strijd om de tweede periode en het finaleticket moeten Peeters en co Virton laten voorgaan. Lommel kan zondag alleen leider worden.

Meer voetbalnieuws