Drie assists van Colidio brengen Kanaries naar 6 op 6

Foto: BELGA

Drie assists van Colidio brengen Kanaries naar 6 op 6

Print

STVV danst met 6 op 6 het nieuwe jaar in. Na Kortrijk ging ook Moeskroen voor de bijl. Colidio leverde drie (!) keer de perfecte assist op Le Canonnier, Suzuki, Botaka en invaller Asamoah bedankten. Boya milderde nog met een wereldgoal. Coach Milos Kostic heeft zijn start allesbehalve gemist in Sint-Truiden.

Veel wijzigingen bij Moeskroen. Bij de thuisploeg kwamen Antonov, Hocko en Queiros in de basiself, Mohamed en Pietrzak moesten na het verlies in Gent vrede nemen met een stek op de bank. Osabutey zat niet in de kern door schorsing. STVV startte met de elf die Kortrijk klopten, Zuid-Koreaan Lee viel opnieuw af als negentiende man.

Moeskroen, met de amper 26-jarige Dennis Schmitt voor de dug-out, toonde de meeste aanvallende intenties in de aanvangsminuten, toch was het STVV dat de eerste goeie kans kreeg na een tegenaanval. Durkin vuurde vanuit de tweede lijn, de schuiver ging een metertje naast het doel van Butez. Garcia, Antonov en Olinga reageerden met goed samenspel, Wolke Janssens moest Olinga laten lopen, laatstgenoemde mikte voorlangs. Nog voor het kwartier ook nog een steengoede Truiense kans. De Bruyn maakte de meters en mikte zelf naar de rechterwinkelhaak, de poging was verdienstelijk, maar weer belandde de bal naast. Nog voor het openingskwartier mikte Garcia wél binnen het kader, de redding van Steppe was knap.

Het was STVV dat op voorsprong klom vlak voor het halfuur. Colidio schermde een lange bal van Colombatto goed af en legde panklaar voor Suzuki, de Japanner scoorde simpel zijn eerste treffer van 2020. De Kanaries op voorsprong, 124 bezoekende toeschouwers juichten. Moeskroen kreeg duidelijk een mentale tik door de wat onverwachte treffer. Ook moest De Medina geblesseerd naar de kant na een duel met De Bruyn.

Na de koffie kwam opnieuw STVV het eerst opzetten. Colombatto puurde geen succes uit enkele vrije trappen, Suzuki werd één keer afgevlagd voor buitenspel en één keer claimde de Japanner tevergeefs een penalty. De Limburgers bleven aandringen. Colidio, weer hij, zette Botaka op wandel door het centrum, die krulde via het been van Butez en de staander de 0-2 tegen de touwen.

Facundo Colidio werd helemaal man van de match toen hij ook invaller Asamoah bediende in de slotfase. De Ghanees stond amper op het veld toen hij de zware 0-3 op het bord poeierde. Boya milderde nog toen hij een vrije trap rechtstreeks over Steppe binnen mikte, de Truiense zege kwam echter niet meer in het gevaar.

MOESKROEN: Butez, Ciranni, De Medina, Godeau, Quieros, Boya, Hocko, Antonov, Garcia, Perica, Olinga.

STVV: Steppe, Janssens, Mmaee, Bushiri, Sankhon, Durkin, Colombatto, De Bruyn, Botaka, Colidio, Suzuki.

Vervangingen: 34’ De Medina door Mohamed, 59’ Quieros door Van Durmen, 77’ Durkin door Asamoah, 84’ Suzuki door Acolatse, 88’ Colidio door Sousa.

Doelpunten: 27’ Suzuki 0-1, 54’ Botaka 0-2, 80’ Asamoah 0-3, 87’ Boya 1-3.

Gele kaarten: Bushiri (fout), Janssens (fout), Antonov (protest).

Scheidsrechter: Bert Put.

Toeschouwers: 1.392.

BEOORDELING

DOELPUNTEN:

27’ Een verre bal van Colombatto wordt goed afgeschermd door Colidio, de Argentijn bedient Suzuki: 0-1; 54’ Colidio zet dit keer Botaka alleen op weg richting Butez, de Truiense kapitein werkt af, via het been van de thuisdoelman: 0-2; 80’ Weer legt Colidio het leer panklaar, dit keer voor Asamoah die staalhard de 0-3 binnenstapt; 87’ Boya ziet dat Steppe ver uit zijn doel staat en mikt de 1-3 binnen, een wereldgoal.

SLEUTELMOMENT:

15’ Kenny Steppe houdt Garcia met een heel goede parade van een openingstreffer en voorkomt zo een mislukte start van de Kanaries.

DE TRAINER:

7 Milos Kostic behield begrijpelijk het vertrouwen in de elf die Kortrijk vloerden. Bracht heel veel duidelijheid en zelfvertrouwen bij in zijn kern.

DE SLEUTELFIGUUR:

8 Facundo Colidio was opnieuw belangrijk voor de Kanaries. Leverde beide assists af, collega’s Suzuki en Botaka profiteerden optimaal.

DE SPELERS:

7 Kenny Steppe redde knap een uithaal van Garcia op het kwartier. Een heel belangrijke redding. Ook na de rust sterk. Late wereldgoal van Boya was een foutje dat heel STVV hem snel zal vergeven.

6 Wolke Janssens had heel even de handen vol met de snelle Olinga, maar herstelde zich prima, ook toen Mohamed op zijn kant kwam postvatten. Onnodig geel.

7 Samy Mmaee was agressief en secuur in de defensie. Voelt zich duidelijk goed in zijn vel aan de zijde van Bushiri en voor een coachende Steppe.

6 Rocky Bushiri werd gescout door Norwich. Moeilijk openingskwartier, nadien oerdegelijk. Eerste geel van de match na stevige tackle.

6 Ibrahima Sankhon kreeg tijd en ruimte om vrij hoog post te vatten. Weinig in de problemen, goede wisselwerking met Bushiri.

6 Chris Durkin raakte al in het eerste wedstrijddeel twee keer aan het kanon, maar miste efficiëntie. Ademt grinta. Moet wel vertrouwen kweken in de zestien.

7 Santiago Colombatto maakte veel meters en robuuste tackles. Lanceerde de openingsgoal met goeie vista. Recupereerde massa’s ballen.

7 Alex De Bruyn schilderde een actie rakelings naast de winkelhaak. Op slag van rust haalde hij opnieuw uit, maar Butez redde. Moeilijk af te stoppen, balvast.

7 Jordan Botaka had de vrije rol maar kwam veel minder aan de bal dan tegen Kortrijk. Scoorde de belangrijke 0-2.

7 Yuma Suzuki legde een vrije trap van Colombatto uitstekend terug, zonder gevolg. Werkte een assist van Colidio erg simpel af.

GEEN BEOORDELING:

Samuel Asamoah loste de moegestreden Durkin af en vlamde meteen de 0-3 binnen. Ook Acolatse en Sousa vielen nog in.

SCHEIDSRECHTER:

7 Bert Put kwam niet in de problemen. Leidde voortreffelijk, alle beslissingen waren fair, uitgezonderd een late fout op Colidio.

Meer sportnieuws