Treffer Challouk nekt Lierse Kempenzonen bij leider Deinze

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Treffer Challouk nekt Lierse Kempenzonen bij leider Deinze

Print

Lierse Kempenzonen liep zaterdag op zijn twaalfde nederlaag in negentien competitiematchen. De Pallieters kwamen een doelpunt van Youssef Challouk op het halfuur niet te boven op bezoek bij leider Deinze. De Lierenaars blijven zo voorlaatste in het klassement.

Lierse Kempenzonen voerde twee wijzigingen door na zijn verloren thuismatch tegen Seraing vorige week. Een nederlaag die doelman Bo Geens bekocht met zijn basisplaats, want het was Thibaut Rausin die in Deinze opnieuw tussen de palen stond. Simon Vermeiren diende dan weer als wisselstuk voor de geschorste Jonathan Kindermans.

Een stunt zoeken bij de soevereine leider Deinze. Dat was de loodzware taak voor de Pallieters zaterdag in Oost-Vlaanderen. De thuisploeg trok in zijn zucht naar een vroege voorsprong ook meteen stevig van leer, maar al bij al wist Lierse die vroege storm vrij makkelijk te overleven. De Greef kopte wel een hoekschop over, Brulmans mikte een gevaarlijke vrijschop in de muur. Beetje bij beetje kropen de bezoekers in de match, maar uitgerekend dan kreeg Deinze zijn beste kans. Op voorzet van Van Walle kopte Mertens keurig in het hoekje, maar bracht Rausin met een kattenpoot alsnog redding. Het zou slechts uitstel blijken, want een halfuur ver was het toch raak. Mertens legde fraai af voor Challouk, die via de binnenkant van de paal de verste hoek vond. Die 1-0 was ook de ruststand, want Lierse zelf slaagde er niet in om thuisgoalie Tom Vandenberghe ook maar één keer te bedreigen.

Na de pauze flirtten de Pallieters wel een poosje met de gelijkmaker. In het vierde kwartier al was Allach er heel dicht bij na een aflegger van Allegria. Vermeiren werkte zelfs binnen, maar stond buitenspel. Ook Janssen dreigde nog een keer met een schot van op afstand. Maar evenzeer lag een tweede thuisgoal in het vet, toen Tarfi mocht aanleggen en Santermans ternauwernood kon afblokken. Lierse drong nadien nog verder aan, maar de verhoopte gelijkmaker bleef wel uit. Ook al claimden de bezoekers in de slotfase nog tot twee keer toe een strafschop wegens handspel.

En dus leden de Pallieters nu al een twaalfde verlies in negentien matchen. Het behoud verzekeren lijkt nog een helse opdracht te zullen worden.

  • DEINZE: Vandenberghe, Goossens, De Greef, Boone, Vansteenkiste, Brulmans (89’ Schils), Le Postellec, Van Walle, Challouk (74’ De Looze), Staelens (66’ Tarfi), Mertens.
  • LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Wils, Santermans, Nelissen, Sols (64’ Janssen), Buyens (86’ Smolders), Allach, Samyn, Allegria (73’ Maesen), Vermeiren.
  • DOELPUNTEN: 31’ Challouk 1-0.
  • GELE KAARTEN: 42’ Allegria, 82’ Goossens, 83’ Allach, 90’ Rausin.
  • RODE KAARTEN: geen.
  • SCHEIDSRECHTER: Lefever.
  • TOESCHOUWERS: 1.000.
Meer sportnieuws