Hervatten of herspelen? Charleroi niet akkoord met datum inhaalmatch tegen KV Mechelen

Foto: Photo News

Hervatten of herspelen? Charleroi niet akkoord met datum inhaalmatch tegen KV Mechelen

Print
Laat het juridisch getouwtrek beginnen. Nadat Charleroi – KV Mechelen definitief werd stilgelegd in de 36ste minuut, verschilden beide clubs van mening over wat er nu moet gebeuren. De Pro League liet via Twitter weten dat de wedstrijd op 4 februari ging worden gespeeld, vanaf het begin. Maar dat contesteerde Charleroi al, vlak na de beslissing.

LEES OOK. Opvallend: Charleroi moet van uitrusting veranderen door mist, wedstrijd uiteindelijk toch gestaakt
LEES OOK. Charleroi-KV Mechelen gaat de mist in: duel bij 1-0-stand definitief gestaakt

“Er wordt gezegd dat de wedstrijd op 4 februari zal worden gespeeld, maar daar gaan wij niet mee akkoord”, zei Pierre-Yves Hendrickx, administratief bestuurder bij Charleroi. “Wij spelen woensdag al tegen Club Brugge – nota bene ook een match die wij niet wilden uitstellen.”

Algemeen manager Mehdi Bayat zei even voordien nochtans dat 4 februari geen probleem was. Het enige probleem dat die zag, was of de wedstrijd opnieuw vanaf 0-0 zou beginnen, of bij 1-0 voor Charleroi. “Volgens mij moet de Geschillencommissie Hoger Beroep beslissen op basis van het rapport van de scheidsrechter en de match delegate, maar ik zie geen enkele reden om vanaf 0-0 te herbeginnen.”

Ook Pierre-Yves Hendrickx wil niet vanaf 0-0 beginnen. “Zegt het reglement dat? De basis van het bondsreglement is dat je overal tegen in beroep kan gaan, dus wij zullen ook dat aanvechten. Dat is de basis van het bondsreglement in België: je kan overal tegen in beroep gaan. Of dat slecht is voor het imago van het Belgische voetbal? Ze moeten ook respect tonen voor de clubs. Wij hebben alles gedaan om te kunnen spelen: we zijn van truitjes veranderd, we hebben voor andere ballen gezorgd. Die van Mechelen wilden vanaf de 1-0 stoppen, elke minuut stonden ze bij de scheidsrechter. Iedereen, tot de politiecommissaris van Mechelen.” 

Voor KV Mechelen komt het goed uit mocht de wedstrijd vanaf 0-0 herbeginnen, gezien de achterstand. "Dat klopt, maar dit scenario hebben we natuurlijk ook niet gewild", reageerde Dennis Henderickx, medesportief directeur bij KV Mechelen. "Ik versta dat dit voor Charleroi niet prettig is, maar als er een reglement bestaat, moet dat gevolgd worden." 

Coach Wouter Vrancken bleef - voordat de beslissing werd genomen - nog aan de oppervlakte. "Charleroi zal er alles aan doen om zijn voorsprong te behouden. Rond de deur van de scheidsrechter werd er al veel gelobbyd. Maar reglementen zijn reglementen, het zou erg zijn mocht er hier onduidelijkheid over zijn." 

 

Meer voetbalnieuws